r
Nosalty Logó

Sült karaj francia cseresznyemártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Sült karaj francia cseresznyemártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 851 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 3405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 134 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4201.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    3387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 851 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16807.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    13548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Átlósan fél centi mélyen beirdaljuk az egész karaj felső részét. A sót és a szecsuáni borsot egy mozsárban összetörjük, és olajjal elkeverve bedörzsöljük a hús tetejét vele.
  2. Összekeverjük a páclé hozzávalóit, és a hús mellé öntjük úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 3,5 órára a hűtőbe rakjuk. Sokáig azonban ne felejtsük ott, mert a sós-ecetes lé túlszárítja a húst.
  3. Az idő elteltével vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten még egy fél órát.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Vegyük ki a húst a pácléből, és helyezzük olajozott edénybe. Öntsünk mellé 250 ml-t a marinadból, és süssük a húst 20 percig, fedél nélkül.
  2. Csökkentsük a hőmérsékletet 200 ° C-ra, adjuk hozzá az extra vizet az edénybe, és fedő alatt süssük további 40 percig, vagy amíg a hús elkészül.
  3. Adjuk hozzá a cseresznyét, és süssük még 10 percig. Majd ha kész, hagyjuk, hogy a hús 10 percen át pihenjen lefedve a szervírozás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4436
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Ajánló

Ha nem elég sűrű a mártásod, akkor egy részét leöntheted róla, majd egy adagot kivehetsz, és kukoricakeményítővel besűrítve visszaöntheted a hús mellé. Annyi mártásod legyen, hogy a cseresznyeszemek ne vesszenek el benne.

Receptkategóriák

Sült karaj francia cseresznyemártással
Sajtospiritos 57 recept

Lassan indul a cseresznyeszezon. Ideje valami különlegességet sütni, a Párizsban szerzett tudást felhasználva. Bár elsőre elég hosszú az alapanyaglista, azért ez ne vegye el a kedved. 

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek