Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült karaj francia cseresznyemártással

Sült karaj francia cseresznyemártással
Sült karaj francia cseresznyemártással
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan indul a cseresznyeszezon. Ideje valami különlegességet sütni, a Párizsban szerzett tudást felhasználva. Bár elsőre elég hosszú az alapanyaglista, azért ez ne vegye el a kedved. 

hozzávalók / 4 adag

Pácolás

Sütés

ajánlat

Ha nem elég sűrű a mártásod, akkor egy részét leöntheted róla, majd egy adagot kivehetsz, és kukoricakeményítővel besűrítve visszaöntheted a hús mellé. Annyi mártásod legyen, hogy a cseresznyeszemek ne vesszenek el benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Átlósan fél centi mélyen beirdaljuk az egész karaj felső részét. A sót és a szecsuáni borsot egy mozsárban összetörjük, és olajjal elkeverve bedörzsöljük a hús tetejét vele.
  2. Összekeverjük a páclé hozzávalóit, és a hús mellé öntjük úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 3,5 órára a hűtőbe rakjuk. Sokáig azonban ne felejtsük ott, mert a sós-ecetes lé túlszárítja a húst.
  3. Az idő elteltével vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten még egy fél órát.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Vegyük ki a húst a pácléből, és helyezzük olajozott edénybe. Öntsünk mellé 250 ml-t a marinadból, és süssük a húst 20 percig, fedél nélkül.
  2. Csökkentsük a hőmérsékletet 200 ° C-ra, adjuk hozzá az extra vizet az edénybe, és fedő alatt süssük további 40 percig, vagy amíg a hús elkészül.
  3. Adjuk hozzá a cseresznyét, és süssük még 10 percig. Majd ha kész, hagyjuk, hogy a hús 10 percen át pihenjen lefedve a szervírozás előtt.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 764
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös karaj

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajtospiritos
Sajtospiritos / Sajtospiritos Tue, 2017-05-16 10:40

Szerintem már nagyobb szupermarketekben is lehet kapni (már találkoztam vele) , de szinte minden keleti élelmiszerboltban kapható. Nem csak Budapesten vannak ilyenek, hanem a nagyobb vidéki városokban is. Viszont ha sehogy nem jön össze, akkor lehet helyettesíteni világos szójaszósszal.

Koszi
Koszi Sun, 2017-05-14 07:46

Ha nagyon szükséges,hol lehet beszerezni az osztriga szószt?

851
sertés rövidkaraj 1 kg
bors 2 teáskanál
2 teáskanál
olívaolaj 1 ek
csillagánizs 2 db
fahéjrúd 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 25 g
rizsecet 180 ml
osztrigaszósz 180 ml
szilvalekvár 15 dkg
szójaszósz 60 ml
víz 250 ml
cseresznyedzsem 400 g
víz 250 ml
olívaolaj 2 ek