Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rántott hús

Töltött rántott hús
Töltött rántott hús
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy saját receptem. Az ízek csak tombolnak a szájban, miközben fogyasztjuk. Szoktam úgy is készíteni, hogy föltekerem roládnak, és baconszalonnába még becsomagolom, majd mehet a sütőbe. Rizs- vagy burgonyakörettel szoktam kínálni, és egy jó adag salátatállal.

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, majd vegetával megszórjuk, csak nagyon vékonyan, nehogy sós legyen az ételünk.
  2. A hússzeletek egyik felére ráhalmozzuk a szelet sajtot, kolbászkarikákat, majd a póréhagyma-karikákat. Ráhatjuk a hússzelet másik felét.
  3. A tojásokat összekeverjük a tejjel, fűszerezzük őrölt borssal és egy kevés fokhagymaporral.
  4. Elkezdjük panírozni. Először lisztbe forgatjuk meg, majd a tojáskeverékbe és a zsemlemorzsába. Itt én leszoktam a hússzeletek széleit nyomkodni, és szükség esetén újból tojásba és zsemlemorzsába mártogatom. Így megelőzöm, hogy sütés közben a sajt kifolyjon.
  5. Előre fölmelegített napraforgó olajban közepes hőfokon kisütjük.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karaj töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

957
sertés rövidkaraj 400 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
kolbász 100 g
póréhagyma 0.5 db
ementáli sajt 50 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre
finomliszt 1 bögre
tej 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 2 csipet