r
Nosalty Logó

Süllő karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
molnatbela55
Süllő karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 796 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 3178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 796 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6065.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    712 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 3178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

a halhoz

  1. A halat ujjnyi távolságra felülről, a gerincre merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét beszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük.
  3. A sonkát a hal átmérőjének megfelelően eldaraboljuk, és hosszanti irányban középen behasítjuk. Így könnyebben tudjuk a hal gerincéhez odailleszteni. Minden kereszt alakú nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.
  4. A tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, ezután tesszük bele a halat. A fólia fényes felét megkenjük étolajjal, hogy ne ragadjon rá a halra a fólia, ha sütjük. A tepsit lefedjük a fóliával, és 180 C-os sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva néhány percig még sütjük, így kap szép színt.

a rizshez

  1. Míg a hal sül, a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, és az étolajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, halszószt és a szükséges vizet. Készre főzzük. Egy alkalmas edénybe rakjuk, hogy kialakítsuk a megfelelő formát.

a sugóhoz

  1. A sugo elkészítése: A sugo olasz kifejezés, és mártást jelent. Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt.
  2. Lereszeljük a füstölt sajtot, a szerecsendiót, a fehérborsot őröljük. A gyömbért egy evőkanál segítségével megtisztítjuk, ezután azt is belereszeljük. Jól összekeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük.
  3. Az ételt ízlés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 51492
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süllő karácsonyra
molnatbela55 11 recept

2 évvel ezelőtti karácsonyra kaptam ezt a szép süllőt. A gyerekeimnek készítettem el, de mivel az idősebb szálloda és vendéglátás szakon végzett, így egy ideig gondolkodni kellett, végül ezzel leptem meg őket. Nagyon ízlett nekik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek