r
Nosalty Logó

Fogas bakonyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
a-édrienn
Fogas bakonyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1437 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fogast felbontjuk, belső részeit kiszedjük, megpucoljuk. Beírdaljuk, sózzuk, és pirospaprikával bedörzsöljük. A tepsit kiolajozzuk, és a halat szépen belefektetjük, majd alacsony hőfokon betesszük a sütőbe sülni. Az olajjal gyakran meglocsoljuk, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
  2. A halászlékockát kevés vízben feloldjuk (kb. 1,5 dl víz)
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát is. Ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával, és felöntjük a halászlékockával, majd a liszttel elhabart tejszínnel felforraljuk, és megsózzuk.
  4. A kész tejszínes szószt a halra öntjük, és jól összeforraljuk.
  5. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, vajas burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 40307
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ha valaki nagyon ügyes, és ki tudja filézni a halat, akkor a halászlékocka helyett a gerinccsontjából és a többi nyesedékből csinálhatja az alaplét, mint a halászléhez. De mivel nálunk csak anyukám tudja kifilézni, én kockát használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Megint egy vasárnapi ebédhez készülődtünk, anyukám dolgozott, így a barátommal elhatároztuk, hogy mit fogunk készíteni. Neki is álltunk, egyszer csak megjelent a bátyám, aki megint hozott egy halat, hogy készítsük el ebédre. Már majdnem kész volt a sült csirke, mikor elkezdtünk a fogast készíteni. Gyorsan fellapoztuk a szakácskönyvet, hogy milyen módon készíthetjük el a halat, mivel minden volt itthon hozzá, így a választásunk a bakonyi módra esett. Nagyon illik a hal ízéhez a petrezselyem, jó páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?