r
Nosalty Logó

Süllő zöld kéregben sütve

NS
Süllő zöld kéregben sütve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

345
Kalória
59.8g
Fehérje
7.9g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
279.5g
Víz
270g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
824.6mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1381 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    239.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5123.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    1416 micro
  • K vitamin:
    1478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4552 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5016 micro
Összesen 1381 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 190 fok).
  2. A halat megmossuk, megszárítjuk.
  3. A kétszersültet diódarálón ledaráljuk, a zöldfűszereket apróra vágjuk és összekeverjük a darált kétszersülttel.
  4. A halakat kívül-belül megsózzuk, borsozzuk és olajjal megkenjük. A belsejébe pár csepp citromotcsepegtetünk.
  5. A zöld morzsába jól meghempergetjük a halakat, úgy, hogy jól befedje.
  6. Egy tepsit olajjal megkenünk és belerakjuk a halakat. A maradék zöldmorzsát a tetejére szórjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Addig, míg a teteje aranybarnára nem pirul.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p

Próbálom tartani a heti egy halas napot. Anyósomék jöttek hozzánk ebédre, az ő tiszteletükre készítettük.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek