r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt

Ana's Kitchen
Stefánia vagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

442
Kalória
33.6g
Fehérje
7.1g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
148.3g
Víz
291.6g
Koleszterin
958.7mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 442 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7239.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    5074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    593.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 1765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat főzzük keményre, és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni őket, majd távolítsuk el a héjukat is.
  2. A darált húst öntsük egy tálba, adjuk hozzá a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és hagymát. Alaposan dolgozzuk össze.
  3. Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a tojásokat, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Ráöntünk kb. 0,5 dl olajat, és alufóliával lefedjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percet puhítjuk a húst, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ezalatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
  6. Mikor kicsit kihűlt, szépen lehet szeletelni. Én most petrezselymes burgonyával tálaltam. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...