r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt

Ana's Kitchen
Stefánia vagdalt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

442
Kalória
33.6g
Fehérje
7.1g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
148.3g
Víz
291.6g
Koleszterin
958.7mg
Rost
1.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 442 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7239.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    5074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    593.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 1765 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat főzzük keményre, és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni őket, majd távolítsuk el a héjukat is.
  2. A darált húst öntsük egy tálba, adjuk hozzá a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és hagymát. Alaposan dolgozzuk össze.
  3. Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a tojásokat, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Ráöntünk kb. 0,5 dl olajat, és alufóliával lefedjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percet puhítjuk a húst, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ezalatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
  6. Mikor kicsit kihűlt, szépen lehet szeletelni. Én most petrezselymes burgonyával tálaltam. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...