6 darab tojást keményre főzünk.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük.
A zsemléket kockákra vágjuk, tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, 2 db tojást, a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a kinyomkodott zsemléket és a zsemlemorzsát.
Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával.
Jól összedolgozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A húsos keverék felével kibéleljük, majd középre sorba rendezzük a megpucolt főtt tojásokat.
Jöhet a hús másik fele, egyenletesen betakarva a tojásokat.
A tojássárgájával a hús tetejét megkenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
Az 1 óra leteltével levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, míg szépen megbarnul.
A sütőből kivéve, picit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
6 darab tojást keményre főzünk.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük.
A zsemléket kockákra vágjuk, tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, 2 db tojást, a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a kinyomkodott zsemléket és a zsemlemorzsát.
Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával.
Jól összedolgozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A húsos keverék felével kibéleljük, majd középre sorba rendezzük a megpucolt főtt tojásokat.
Jöhet a hús másik fele, egyenletesen betakarva a tojásokat.
A tojássárgájával a hús tetejét megkenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
Az 1 óra leteltével levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, míg szépen megbarnul.
A sütőből kivéve, picit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások (10)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. December 4-én kiemeltük cikkünkben: Így állt bosszút egy fasírttal a meleg tini, akit kitagadott az anyukája
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 22-én kiemeltük cikkünkben: 11 király fasírt, amit imádni fogsz és nagyon gyorsan elkészül
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 20-án kiemeltük cikkünkben: Mindent a fasírtról - receptek és praktikák tőlünk nektek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 19-én kiemeltük cikkünkben: Lidl, Aldi, Spar - ezekért fognak sorban állni a vásárlók
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 3-án kiemeltük cikkünkben: 17 isteni fogás, ha éppen darált húsból sütnél-főznél
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. április 17-én kiemeltük cikkünkben: 9 isteni húsétel húsvétra a sonkán túl
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. február 25-én kiemeltük cikkünkben: 5 hatékony trükk, amivel tisztán tarthatod a fa vágódeszkádat
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. December 31-én kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit januárban el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. április 17-én kiemeltük cikkünkben: Ezek voltak a kedvenc retró ételeink a ’80-as években
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. április 4-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzz csütörtökön? Klasszikus örökzöldekkel készültünk
Üdvözlettel, NoSalty