r
Nosalty Logó

Bélszín carpaccio rukkolasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Bélszín carpaccio rukkolasalátával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús pácolása és előkészítése

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

Összesen 226 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús pácolása és előkészítése

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

Összesen 2251 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús pácolása és előkészítése

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

Összesen 154 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 226 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    12610 micro
Összesen 2251 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Hús pácolása és előkészítése

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

Elkészítés

Hús pácolása és előkészítése

  1. Az előkészített húst fűszerezzük, majd bedörzsöljük az aprított rozmaringgal és az olívaolajjal. Szorosan fóliába tekerve hengert formálunk belőle, majd hűtőben 24 órán át érlelni hagyjuk.
  2. Érlelés után vékony szeletekre vágjuk, majd a szeletkéket fóliával letakarva enyhén megklopfoljuk.
  3. Előételes tányéron kör formában egymás mellé helyezzük a szeletkéket, a tányér közepén helyet hagyva a frissen készítendő salátánknak.

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

  1. A vinaigretthez beletesszük egy tálba a járulékos anyagainkat, és egy habverő segítségével egy sűrűn folyós mártást készítünk belőle.
  2. A rukkola szálakat 3 cm-es darabokra vágjuk, finomra vágott vöröshagymával és apró kockára vágott paradicsomhússal együtt hozzákeverjük az öntetünk feléhez.
  3. Tányérainkon középen hagyott helyre halmozzuk, tetejét durvára reszelt parmezán sajttal díszítjük.
  4. A megmaradt vinaigrettel a hússzeletkéket kanál segítségével meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6390
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Ajánló

Bagettból vagy chibatta kenyérből készített fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerűen, könnyen elkészíthető látványos étel. A salátakedvelők akár főételként is fogyaszthatják.

Hozzászólások

Hozzávalók

Hús pácolása és előkészítése

Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.