Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spiráltorta Évi néni konyhájából

Spiráltorta Évi néni konyhájából
Spiráltorta Évi néni konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egymás után kétszer készítettem el ezt a tortát. Először citromos, majd narancsos ízesítéssel.

hozzávalók / 8 adag

Torta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
  2. A sárgáját az édesítőszerrel, a vaníliával és az olajjal elkeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
  3. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet, azt is a habba forgatva.
  4. Sütőpapírral bélelt kis peremű tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha megsült, lehúzzuk a sütőpapírról.

Töltelék

  1. A narancs levét kifacsarjuk, és a marsalával elkeverve (de lehet ez narancslikőr is) lespricceljük a tésztát.
  2. A feketeribizli lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán, majd kb. 5-6 cm-es csíkokra vágjuk (ha lehet egyenletesre). A csíkokat elkezdjük feltekerni, míg a tészta el nem fogy. Akkora tortaformába tesszük, mint a tekercs, és hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül.

Tetejére

  1. A narancs levét, az édesítőt egy edényben felmelegítjük, hogy az édesítő elolvadjon, majd levesszük a tűzről. Belereszeljük a narancs héját, beletesszük az őrölt kardamomot, az agar agart és a mascarponét, és habverővel addig keverjük, míg egyenletes nem lesz, és besűrűsödik.
  2. A krém kétharmadát a torta tetejére kenjük, elsimítjuk, és megszórjuk az áfonyával, majd 5 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a formából kivéve a maradék krémet a torta oldalára simítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csíkos torta, mascarponés torta, spirálos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

354
tojás 4 db
xilit 4 teáskanál
finomliszt 10 dkg
szőlőmagolaj 1.5 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
feketeribizli lekvár 20 dkg
narancslé 0.3 narancsból nyert
marsala 50 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.3 narancsból nyert
xilit 60 g
mascarpone 25 dkg
kardamom 1 teáskanál
agar agar 1 kávéskanál
áfonya 15 dkg