r
Nosalty Logó

Spiráltorta Évi néni konyhájából

Évi néni
Spiráltorta Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta

Töltelék

Tetejére

354
Kalória
7g
Fehérje
37.7g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
52.7g
Víz
93.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 2814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Torta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
  2. A sárgáját az édesítőszerrel, a vaníliával és az olajjal elkeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
  3. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet, azt is a habba forgatva.
  4. Sütőpapírral bélelt kis peremű tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha megsült, lehúzzuk a sütőpapírról.

Töltelék

  1. A narancs levét kifacsarjuk, és a marsalával elkeverve (de lehet ez narancslikőr is) lespricceljük a tésztát.
  2. A feketeribizli lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán, majd kb. 5-6 cm-es csíkokra vágjuk (ha lehet egyenletesre). A csíkokat elkezdjük feltekerni, míg a tészta el nem fogy. Akkora tortaformába tesszük, mint a tekercs, és hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül.

Tetejére

  1. A narancs levét, az édesítőt egy edényben felmelegítjük, hogy az édesítő elolvadjon, majd levesszük a tűzről. Belereszeljük a narancs héját, beletesszük az őrölt kardamomot, az agar agart és a mascarponét, és habverővel addig keverjük, míg egyenletes nem lesz, és besűrűsödik.
  2. A krém kétharmadát a torta tetejére kenjük, elsimítjuk, és megszórjuk az áfonyával, majd 5 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a formából kivéve a maradék krémet a torta oldalára simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18

Egymás után kétszer készítettem el ezt a tortát. Először citromos, majd narancsos ízesítéssel.

További receptek

A család tortája

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek