Spiráltorta Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
28g tojás35 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g szőlőmagolaj17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Tetejére
-
1g narancshéj1 kcal
-
3g narancslé2 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
19g áfonya11 kcal
Összesen
354
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
220g tojás277 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g szőlőmagolaj133 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
200g feketeribizli lekvár556 kcal
-
27g narancslé13 kcal
-
50g marsala164 kcal
Tetejére
-
6g narancshéj6 kcal
-
27g narancslé13 kcal
-
60g xilit144 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
150g áfonya86 kcal
Összesen
2814
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
19.5g tojás25 kcal
-
1.8g xilit4 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
1.3g szőlőmagolaj12 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
17.7g feketeribizli lekvár49 kcal
-
2.4g narancslé1 kcal
-
4.4g marsala14 kcal
Tetejére
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
2.4g narancslé1 kcal
-
5.3g xilit13 kcal
-
22.2g mascarpone90 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
13.3g áfonya8 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
354
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 145.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.5 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 421.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1174 micro
Összesen
2814
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Torta
-
4 db tojás
-
4 teáskanál xilit
-
10 dkg finomliszt
-
1.5 ek szőlőmagolaj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
Töltelék
-
20 dkg feketeribizli lekvár
-
0.3 narancsból nyert narancslé
-
50 ml marsala
Tetejére
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
0.3 narancsból nyert narancslé
-
60 g xilit
-
25 dkg mascarpone
-
1 teáskanál kardamom
-
1 kávéskanál agar agar
-
15 dkg áfonya
Elkészítés
Torta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
- A sárgáját az édesítőszerrel, a vaníliával és az olajjal elkeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
- Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet, azt is a habba forgatva.
- Sütőpapírral bélelt kis peremű tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha megsült, lehúzzuk a sütőpapírról.
Töltelék
- A narancs levét kifacsarjuk, és a marsalával elkeverve (de lehet ez narancslikőr is) lespricceljük a tésztát.
- A feketeribizli lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán, majd kb. 5-6 cm-es csíkokra vágjuk (ha lehet egyenletesre). A csíkokat elkezdjük feltekerni, míg a tészta el nem fogy. Akkora tortaformába tesszük, mint a tekercs, és hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül.
Tetejére
- A narancs levét, az édesítőt egy edényben felmelegítjük, hogy az édesítő elolvadjon, majd levesszük a tűzről. Belereszeljük a narancs héját, beletesszük az őrölt kardamomot, az agar agart és a mascarponét, és habverővel addig keverjük, míg egyenletes nem lesz, és besűrűsödik.
- A krém kétharmadát a torta tetejére kenjük, elsimítjuk, és megszórjuk az áfonyával, majd 5 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a formából kivéve a maradék krémet a torta oldalára simítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x18
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1351
- Feltöltés dátuma: 2016. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Egymás után kétszer készítettem el ezt a tortát. Először citromos, majd narancsos ízesítéssel.