r
Nosalty Logó

Ribizlitorta

NS
Ribizlitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a tetejére

905
Kalória
20.5g
Fehérje
102.9g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
276g
Víz
413.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
59.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6376 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2623 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor másik felével, és belekavarjuk a sütőport.
  2. A habot lazán beleforgatjuk a másik masszába. A lisztet apránként hozzáadjuk, és belekavarjuk.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Natúr joghurtot egy kanál cukorral megmelegítjük, és langyosra hűtjük. Majd a tejszínhez adjuk.
  6. Tejszínes joghurtos krémhez adjuk az étkezés zselatint.
  7. A megsült piskótát kettévágjuk, és megkenjük krémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön!
  8. Majd ribizlivel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyed habos gyümölcsös sütiket. A ribizliszezonban sokszor készítem el a családomnak. Mert nincs hétvége torta nélkül :).

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek