r
Nosalty Logó

Ribizlitorta

NS
Ribizlitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a tetejére

905
Kalória
20.5g
Fehérje
102.9g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
276g
Víz
413.7g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
59.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez és a tetejére

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6376 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2623 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.7 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 3617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor másik felével, és belekavarjuk a sütőport.
  2. A habot lazán beleforgatjuk a másik masszába. A lisztet apránként hozzáadjuk, és belekavarjuk.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Natúr joghurtot egy kanál cukorral megmelegítjük, és langyosra hűtjük. Majd a tejszínhez adjuk.
  6. Tejszínes joghurtos krémhez adjuk az étkezés zselatint.
  7. A megsült piskótát kettévágjuk, és megkenjük krémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön!
  8. Majd ribizlivel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyed habos gyümölcsös sütiket. A ribizliszezonban sokszor készítem el a családomnak. Mert nincs hétvége torta nélkül :).

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...