Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével

Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével
Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus "nézzük meg, mi maradt a hűtőben hétvégéről" recept. Valami gyorsat, könnyűt, húsmenteset kívántam. A siker garantált... :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A mozzarella helyett vagy mellett kitűnő ízt ad az ételnek a kecskesajt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót, a 3 tojássárgáját, a zabpelyhet, zabkorpát és a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadunk egy evőkanál zöld pestót és a petrezselyem zöldjének felét. Az a lényeg, hogy jól formázható állaga legyen. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és olívaolajjal kikent, zabkorpával vékonyan megszórt jénai edényben betesszük a sütőbe (180 fok, kb. 20 perc).
  2. Sós-cukros forró vízben roppanósra főzzük a zöldborsót a félbevágott fokhagyma gerezddel együtt, majd ezt is leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsó felét turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a joghurtot, a maradék petrezselyemzöldet és a mentát. Sózzuk, borsozzuk (én egy csipet cayenne borsot is használtam). Selymessé turmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott borsóval és az apró kockákra vágott mozzarellával.
  3. Kivesszük a sütőből a túrófasírtokat, ráöntjük a borsópürét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad, a fasírt meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 992
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Veca

Mióta szakács: 2014.05.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrófasírt zöldséggel, zöldborsós túrófasírt spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
sovány túró 250 g
tojássárgája 3 db
zabpehely 4 ek
zabkorpa 4 ek
spenót 100 g
pesto 1 ek
petrezselyem 1 csokor
zöldborsó 250 g
joghurt 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 6 db
cayenne bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 teáskanál
mozzarella 125 g