r
Nosalty Logó

Grillezett zöldségek gombával és sajttal

Az ördög szakácsnője
Grillezett zöldségek gombával és sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

212
Kalória
10.9g
Fehérje
21.7g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
404.4g
Víz
30.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1707 micro
  • β-karotin
    4383 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3086 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    10240 micro
  • β-karotin
    26297 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7722 micro
  • Lut-zea
    17960 micro
Összesen 1272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    356 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. A répát, cukkinit, padlizsánt,paradicsomot, hagymátkarikákra vágjuk, a többit felkockázzuk.
  2. Kevés olívaolajon, kb. 1 dl vízzelkb. 6-8 percig pároljuk a hagymát,padlizsánt, a cukkinit, a répát, a retket, közben folyamatosan keverjük.
  3. Ha ezek már megpuhultak egy kicsit, belekeverjük a gombát, paradicsomot, paprikát is.
  4. 2 tk. oreganoval, 2 tk. bazsalikommal, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Jól elkeverjük, és kb. 5-6 percig fedő alatt pároljuk.
  5. Ezután jénai sütőtálba tesszük, elegyengetjük, és sajtot reszelünk rá úgy, hogy mindenhol beborítsa. Betesszük a sütőbe, és kb.8-10 percig grill lángon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ezeknek a zöldségeknek a zamata együtt fantasztikus ízt ad, az olvadt-sült sajt pedig csak tetézi ezt. Ez az isteni fogás (ami az egyik kedvenc receptem) bizonyítja, hogy hús nélkül is jól lehet lakni. Egyébként nem feltétlenül kellenek bele pont ezek a hozzávalók, én most éppen abból csináltam, amit találtam a hűtőben.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...