Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos tészta parmezánnal és tejszínnel

Spenótos tészta parmezánnal és tejszínnel
Spenótos tészta parmezánnal és tejszínnel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi kedvenc ez a spenótos tészta, mivel a spenót nem nagyon megy nálunk, de ebben a formában imádjuk, ezért gyakran készítem el...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megfőzzük a tésztát (én egy kis vajat szoktam tenni a vízben, de lehet anélkül is).
  2. Amíg fő a tészta, elkészítjük a spenótot. A spenótot megmossuk, és úgy nagy darabokban megfonnyasztjuk pici vajon.
  3. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a parmezánt és a feta sajtot, sózzuk, borsozzuk. Egy picit főzzük, még kb. 6-7 percet.
  4. Miután kész van, hozzáadjuk a tésztát, teszünk rá meg parmezánt, és kis citromot csorgatunk rá (elhagyható, de finomabb lesz vele).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 29 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andella

Mióta szakács: 2014.11.27.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-fetás tejszínes tészta, spenótos parmezános tészta, spenótos tejszínes tészta parmezánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

735
tészta 300 g
spenót 20 dkg
vaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 100 ml
parmezán sajt 20 dkg
feta sajt 25 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert