r
Nosalty Logó

Spenótos tészta csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Spenótos tészta csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10350 micro
Összesen 1143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11531.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    2156 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    3530 mg
  • Nátrium
    4448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1896 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41399 micro
Összesen 4564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Engedjük fel a fagyasztott parajpürét. Aprítsuk fel a csirkemellett közepes kockákra.
  2. Egy nagyobb öntöttvas edénybe vagy serpenyőbe locsoljunk 3 evőkanál olívaolajat vagy vajat. Közepes hőfokon kezdjük el hevíteni, majd azonnal mehet hozzá a kockázott csirkemellfilé. Sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a mozsárban összetört fokhagymát is. Alaposan keverjük össze, majd lefedve kezdjük el sütni közepes hőfokon. Félidőben vegyük le az edény fedelét és pirítsuk tovább egész addig, amíg a csirke meg nem puhul, egy kissé kérgesre sül (fontos, hogy nem kell ropogósra sütni).
  3. A csirke sütése után tegyünk fel egy nagy fazék, enyhén sós vizet a tészta főzéséhez. Ha lobog a víz, adjuk hozzá a fusillit, majd közepes lángos főzzük al dentére.
  4. Amíg fő a tészta, adjuk a csirkéhez a habtejszínt és a kiolvaszott parajpürét. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk (adhatunk hozzá még 1-2 gerezd zúzott fokhagymát), majd az első forráspontig rotyogtassuk össze. Ritkán fordul elő, hogy a spenótos mártás sűrű lesz (ez függ a spenót rostosságától és a tejszín sűrűségétől), de ha szükséges adjunk hozzá 1-2 evőkanál főzővizet lazítás képpen. A
  5. Ha összerotyogtattuk a spenótot a tejszínnel és a csirkével, adjuk hozzá a megfőtt tésztát is, majd további 3 percig, közepes lángon alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát a szósszal, hogy mindenhol befedje a zöld csoda.
  6. Szedjük tányérokra, szórjuk reszelt parmezánnal, tálaljuk olívabogyóval.
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 286
  • Össznézettség: 7766
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos tészta csirkével
Hering András 96 recept

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam győződve arról, hogy a receptúra egy korai Stahl Judit könyvből származik, de utánaolvasva, az első könyveiben semmilyen hasonló vagy spenótos tésztára utaló receptet nem találtam, de még a testvérem sem tudott abban megerősíteni, hogy az ismert tévés főzőnő által került az otthoni repertoárunkba a fogás. A spenótos tészta egyébként hibátlanul működik húsmentes verzióban (vegetáriánusok figyelem!), illetve vegán verzióban is növényi tejszínnel is (ennek a receptjét is megtaláljátok a receptgyűjteményemben). És ami a legnagyobb előnye, hogy kihűlve vagy hidegen még finomabb!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek