r
Nosalty Logó

Spenótos tészta Nonoka Anyukájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ancsi88
Spenótos tészta Nonoka Anyukájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 712 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11002 micro
Összesen 712 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1925 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44008 micro
Összesen 2846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3182 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit spenótot kiengedve egy edénybe tesszük, és olajon megfuttatjuk. Ízesítjük a sóval és borssal, valamint a fokhagymanyomóval összetört fokhagymával.
  2. Miután átmelegedett, rászórjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel. Ha valaki sűrűbben szereti, tehet hozzá még lisztet, ha folyékonyabban, akkor pedig tejet. Összekeverjük egy habverővel, hogy ne maradjon csomós a liszt. Forrásig főzzük.
  3. Felteszünk egy edényben vizet főzni, teszünk bele sót. Mikor felforr, beleöntjük a tésztát. Néha megkavarva (hogy ne ragadjon össze) megfőzzük. Hideg vízzel leszűrjük.
  4. Egy tányérba tesszük a tésztát, rá a spenótot, és a tetejére sajtforgácsot. Jó étvágyat kívánok hozzá babáknak és családjuknak! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2191
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos tészta Nonoka Anyukájától
Ancsi88 1 recept

Olyan ételeket próbálok elkészíteni, amiket a Kisfiam is megehet gond nélkül, ezért készült el ez a spenótos tészta. Jól fogadta, pedig ez volt az első találkozása a spenóttal :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.