r
Nosalty Logó

Spenótos tészta B-Cs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B-Cs
Spenótos tészta B-Cs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2958 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2669.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13219 micro
Összesen 1479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1050 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1637 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26439 micro
Összesen 2958 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a tasakon leírtak (vagy saját szokásaink szerint) megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés olajjal kikent jénaiba, vagy kisméretű tepsibe tesszük.
  2. A spenótot kiolvasztjuk és a vízzel feltesszük főni.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. (Én port használtam, de 2-3 gerezd elég bele nagyon apróra vágva, vagy fokhagymaprésen belenyomva.)
  4. Mikor már felmelegedett, belenyomjuk a tömlős sajtot és elolvasztjuk benne.
  5. Ezután jöhet bele a tejszín, jól keverjük el, melegítsük össze 1-2 percig, majd zárjuk le és kóstolgassuk, hogy elég fűszeres-e, mert most még igazíthatunk rajta.
  6. Öntsük rá a tésztára, jól keverjük el, majd szórjuk rá a lereszelt, tetszés szerinti típusú sajtot.
  7. Előmelegített sütőben magas fokozaton süssük addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7821
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Utálom a spenótot. Mégis akadt a fagyasztóban egy háromnegyed csomag, a fél évvel ezelőtti spenótos táska sütés kapcsán... Férjem imádja, én utálom. Mi legyen? Csak van egy verzió, amit én is szeretek!! Sok receptet átnéztem, majd megalkottam a saját verziómat. Biztos voltam benne, hogy meg is fogom sütni, mert általában azt tapasztalom, hogy a rakott tészták - ha nem fogynak el frissiben - elég fullasztóak és szárazak lesznek... pont jó az én spenótomnak... :D ...de furcsa módon a végeredmény egy nagyon krémes állagú, se nem szószos, se nem száraz, fűszeres-sajtos-spenótos tésztaétel lett, amit a fotózás után jóformán egészében felfaltunk. El lehet készíteni bármilyen tésztából, amit szeretünk és van otthon. A fénykép kihűlt állapotban készült, látható rajta, hogy így sem lett dermedt és ragacsos. Én jó erősen fűszereztem a spenót miatt, mindenképpen ajánlatos kóstolgatni. Remélem, hogy más spenótfóbiás sorstársam is elégedett lesz a végeredménnyel, ha egyszer ráveszi magát, hogy elkészítse! Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek