Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos tészta B-Cs konyhájából

Spenótos tészta B-Cs konyhájából
Spenótos tészta B-Cs konyhájából
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utálom a spenótot. Mégis akadt a fagyasztóban egy háromnegyed csomag, a fél évvel ezelőtti spenótos táska sütés kapcsán... Férjem imádja, én utálom. Mi legyen? Csak van egy verzió, amit én is szeretek!! Sok receptet átnéztem, majd megalkottam a saját verziómat. Biztos voltam benne, hogy meg is fogom sütni, mert általában azt tapasztalom, hogy a rakott tészták - ha nem fogynak el frissiben - elég fullasztóak és szárazak lesznek... pont jó az én spenótomnak... :D ...de furcsa módon a végeredmény egy nagyon krémes állagú, se nem szószos, se nem száraz, fűszeres-sajtos-spenótos tésztaétel lett, amit a fotózás után jóformán egészében felfaltunk. El lehet készíteni bármilyen tésztából, amit szeretünk és van otthon.

A fénykép kihűlt állapotban készült, látható rajta, hogy így sem lett dermedt és ragacsos.

Én jó erősen fűszereztem a spenót miatt, mindenképpen ajánlatos kóstolgatni. Remélem, hogy más spenótfóbiás sorstársam is elégedett lesz a végeredménnyel, ha egyszer ráveszi magát, hogy elkészítse! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a tasakon leírtak (vagy saját szokásaink szerint) megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés olajjal kikent jénaiba, vagy kisméretű tepsibe tesszük.
  2. A spenótot kiolvasztjuk és a vízzel feltesszük főni.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. (Én port használtam, de 2-3 gerezd elég bele nagyon apróra vágva, vagy fokhagymaprésen belenyomva.)
  4. Mikor már felmelegedett, belenyomjuk a tömlős sajtot és elolvasztjuk benne.
  5. Ezután jöhet bele a tejszín, jól keverjük el, melegítsük össze 1-2 percig, majd zárjuk le és kóstolgassuk, hogy elég fűszeres-e, mert most még igazíthatunk rajta.
  6. Öntsük rá a tésztára, jól keverjük el, majd szórjuk rá a lereszelt, tetszés szerinti típusú sajtot.
  7. Előmelegített sütőben magas fokozaton süssük addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 717
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

B-Cs

Mióta szakács: 2012.10.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos tészta spenótutálóknak, tejszínes-spenótos tészta, sajtos-spenótos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1478
tészta 500 g
spenót 30 dkg
víz 1.5 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek