r
Nosalty Logó

Spenótos spagetti koktélparadicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Spenótos spagetti koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 581 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5096 micro
  • Lut-zea
    4579 micro
Összesen 581 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7098.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2267 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    730 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    9151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20384 micro
  • Lut-zea
    18315 micro
Összesen 2325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1905 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és éles késsel vékonyra szeleteljük.
  2. A fokhagymákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  3. Az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk.
  4. A koktélparadicsomot megmossuk, leszárítjuk és félbe vágjuk.
  5. A vajat takarék lángon feltesszük melegedni egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, többször megkeverjük, míg jól átforrósodik. Esetleg adunk egy-két kanál olivaolajat hozzá, amiben az aszalt paradicsom volt.
  6. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés cayenne borsot adunk hozzá.
  7. Végül beleforgatjuk a laskára vágott spenótot, és ráöntjük a tejszínt. Többször megkeverjük és kb. 10 perc alatt összefőzzük a mártást. A végén belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük.
  8. Vizet forralunk a spagettinek, és megfőzzük al dente, majd leszűrjük. Visszatesszük a mártást a tűzre és beleforgatjuk a kész szószba a koktélparadicsommal együtt. Ha szükséges, pár evőkanál vizet keverünk hozzá a tészta főzőlevéből. Kicsit átforrósítjuk és tálaljuk.
  9. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7612
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Biztosan elkészíthető mirelit spenótból is, de én maradok a friss hozzávalóknál.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos spagetti koktélparadicsommal
ze(n)derta 188 recept

Az a jó ebben a szószban, hogy a hozzávalók zöme nagy valószínűséggel már úgyis van otthon. Ilyenkor télen pedig általában szép spenótot lehet kapni a piacon.

Hozzászólások

Zúza

Kedves Toma! Csodálkozva nézem a f?z?tejszínt a hozzávalók közt. Egyik cikkednek köszönhet?en én már nem használom semmihez. :) Engedelmeddel belinkelem ide azoknak, akik még nem olvasták: http://alapanyagok.blogspot.com/2009/07/habtejszin-kontra-fozotejszin.html Egyébként a recept és a fotó is nagyon tetszik, üdv: Zúza

ze(n)derta

kedves Zúza! köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a linket. hát nem elképeszt?, hogy mikre képes az élelmiszeripar?! bevallom, igyekszem természetes alapanyagokból f?zni, de valahogy a tejszín dobozán még nem olvastam végig az összetev?ket. akkor tehát hajrá habtejszín. a recept azzal is kit?n? ;-) további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Zúza

Ezek szerint a cikket egy másik Toma írta, bocs, azt hittem te vagy az. ;-)

ze(n)derta

;-) nem én voltam.

Éva-Anyóca

Elmentettem, köszönöm.:-)) Részemr?l is habtejszínnel készítve.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

ze(n)derta

bár ez már egy másik hétvége, de nagyon köszönöm és én is nagyon szép hétvégét kívánok Neked! üdv, toma

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek