r
Nosalty Logó

Spenótos-tejszínes-sonkás spagetti

Éva-Anyóca
Spenótos-tejszínes-sonkás spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spagettihez

Tálaláshoz

  • 10 dkg sajt (reszelt, trappista vagy füstölt)
1114
Kalória
44.5g
Fehérje
117g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
162.1g
Víz
129.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

Tálaláshoz

Összesen 1114 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

Tálaláshoz

Összesen 5574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

Tálaláshoz

Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7932 micro
Összesen 1114 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    222.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10928.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    5748 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    584.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    810.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2437 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39658 micro
Összesen 5574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A spagettihez

  1. Az olajon az áttört fokhagymát, a kicsire felkockázott bacont megpároljuk, beletesszük a kicsire felkockázott gépsonkát, a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és kb. 20 perc alatt összefőzzük (kóstoljuk).
  2. Ha összefőtt és ízre finom, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk vele pár perc alatt (esetleg sózzuk vagy borsozzuk). Ha a szósz kész van, akkor adjuk hozzá a vajat, óvatosan elkeverjük, ami finom ízt, kellemes illatot, és szép selymes szószt eredményez.
  3. Sós, lobogó vízben kifőzzük az előírás szerint a spagettit, lecsepegtetjük.
  4. A spenótos-tejszínes szószba öntjük a tésztát, és óvatosan átforgatjuk benne, a szószt még kicsit beszívja a tészta, ezért nem szabad teljesen kifőzni a spagettit.
  5. Tálaljuk a reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A spenótot szerettem volna, a mi általunk szeretett szószos formában elkészíteni, spagettivel. Sikerült, finom lett. Ennyi a történet. :-)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek