r
Nosalty Logó

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8939 micro
Összesen 1529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    403.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13205.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    714 mg
  • Kálcium
    3612 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    4958 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4409 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    1716 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2737 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21295 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44697 micro
Összesen 7642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasban az olajat, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a finomra vágott medvehagymát és a tengeri sót fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A csirkemellet kicsire felcsíkozzuk, beletesszük a megpárolódott hagymákba, sózzuk és borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
  3. Beletesszük a spenótot, összefőzzük (kb. 35-40 perc), kóstoljuk, ha a hús puha kész, ízre még fűszerezhetjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
  4. Beletesszük az 5 dkg teavajat, a kétféle reszelt sajtot, elkeverjük, kóstoljuk, ha ízre finom, készen van.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük a penne tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük, kiszedjük, és melegen tartjuk.
  6. Egy nagy tálban összekeverjük a penne tésztát és a csirkemelles hagymás szószt.
  7. Tepsibe öntjük a medvehagymalekváros tejföllel a tetejét leöntjük, elsimítjuk, reszelt sajttal szórjuk meg, a sütőben kissé a teteje megpirulásáig sütjük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8113
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

Könnyű leves. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
Éva-Anyóca 350 recept

Megszerettük a zöld ételeket , főleg ilyenkor tavasszal, a spenótot a medvehagyma nagyon feldobja, a tejszín lággyá és finommá teszi, ugyanígy a vaj is, selymessé, ízletesebbé, egy szóval: egy jó rakott ételt kaptam. Találtam egy kis fehér virágot a levelek között, azzal is díszítettem.:-) A jó idő beálltával, (sok és állandó napfény!! :-))   ),  remélem, hogy sikeresebb fényképek fognak születni, itt éppen a hol borul- hol napos változékonyság miatt lett a kép kicsit sárgás.:-) Ez azonban az étel minőségén nem változtatott.:-)) Elfogyott.. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek