Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megszerettük a zöld ételeket , főleg ilyenkor tavasszal, a spenótot a medvehagyma nagyon feldobja, a tejszín lággyá és finommá teszi, ugyanígy a vaj is, selymessé, ízletesebbé, egy szóval: egy jó rakott ételt kaptam.

Találtam egy kis fehér virágot a levelek között, azzal is díszítettem.:-)

A jó idő beálltával, (sok és állandó napfény!! :-))   ),  remélem, hogy sikeresebb fényképek fognak születni, itt éppen a hol borul- hol napos változékonyság miatt lett a kép kicsit sárgás.:-)

Ez azonban az étel minőségén nem változtatott.:-))

Elfogyott.. :-))

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Könnyű leves. Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasban az olajat, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a finomra vágott medvehagymát és a tengeri sót fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A csirkemellet kicsire felcsíkozzuk, beletesszük a megpárolódott hagymákba, sózzuk és borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
  3. Beletesszük a spenótot, összefőzzük (kb. 35-40 perc), kóstoljuk, ha a hús puha kész, ízre még fűszerezhetjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
  4. Beletesszük az 5 dkg teavajat, a kétféle reszelt sajtot, elkeverjük, kóstoljuk, ha ízre finom, készen van.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük a penne tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük, kiszedjük, és melegen tartjuk.
  6. Egy nagy tálban összekeverjük a penne tésztát és a csirkemelles hagymás szószt.
  7. Tepsibe öntjük a medvehagymalekváros tejföllel a tetejét leöntjük, elsimítjuk, reszelt sajttal szórjuk meg, a sütőben kissé a teteje megpirulásáig sütjük, majd  tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 787
elküldve: 7
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Spenótos-medvehagymás tejszínes csirkemellszósz tésztával, csirkés spenótos penne, medvehagymás húsos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2014-11-02 20:08

Kedves M Ingrid !

Nagyon örülök, hogy a recept tetszett, és el is lett készítve, a sikernek is örülök, remélem, lesz még máskor is készítve. :)

Szép következő hetet kívánok !
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-03 09:25

Kedves Bató Edit!

Köszönöm szépen, tényleg nagyon finom, remélem, sikerül, és ez is ízleni fog, Nektek is.:-))
Köszönöm szépen, családommal együtt élvezzük ezt a csodás, meleg, napos, nyárias időjárást.:-))
Remélem, a nyárra,nyári szünetre: ami még majd most jön, és ezerrel várjuk:-)) , megmarad ez a napos csodás meleg idő.
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-05-02 11:54

Hát ez tuti, meg kell főznöm, mert nagyon megszerettük a medvehagymás ételeket.
Köszi és szép nyári meleg napot!
Edit

1517
napraforgó olaj 2 ek
póréhagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
medvehagyma 0.5 csokor
0 ízlés szerint
csirkemell filé 70 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
spenót 450 g
habtejszín 2.5 dl
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 15 dkg
teavaj 5 dkg
penne 750 g
tejföl 375 g
medvehagyma 2 dkg
sajt 15 dkg