r
Nosalty Logó

Spenótos-tejszínes pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Capucine
Spenótos-tejszínes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Összesen 2498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Összesen 200 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5669 micro
Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8813.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    6386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22677 micro
Összesen 2498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkével kezdjük, megmossuk, levágjuk a húst a csontról, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Egy forró serpenyőbe (közepes láng), a sistergő zsiradékra tesszük és pirítjuk. Felaprítunk 3 gerezd fokhagymát és hozzáadjuk. Pár perc után levesszük a lángot és lefedjük, hogy átpárolódjon egy fedő alatt, sűrűn átkeverjük, hogy le ne égjen. Sózzuk (1 tk), borsozzuk. Végül félretesszük.
  3. A spenótot leszárazzuk, és alaposan átmossuk. Kevés vízzel egy közepes lábosba, kis lángon a tűzre rakjuk és lefedjük, amíg össze nem esik, megsózzuk 1 tk sóval.
  4. Néhány perc után hozzákeverjük a tejszínt.
  5. Az 5 dkg sajtot a végén reszeljük bele és miután beleforgattuk, lekapcsoljuk a tüzet (én kiraktam az ablakhoz) hűlni.
  6. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a liszttel.
  7. A leveles tésztát egy kiolajozott formába egyengessük, és a széleit vágjuk le. Tegyük az aljába a húst, majd a kihűlt spenótba belekeverjük a liszttel kikevert tojásokat, és átkeverjük. Végül ráborítjuk a húsra.
  8. Előmelegített sütőben alacsony-közepes lángon süssük aranyszínűre. Nagyjából 45 perc.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9212
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos-tejszínes pite
Capucine 23 recept

Nincs story, az ovális quiche-be beledobálható a hűtőnk maradéka, idényzöldség. Mindenhogy finom és kiadós.

Hozzávalók

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.