r
Nosalty Logó

Pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A raguhoz

A tetejére

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    2549 micro
  • β-karotin
    7514 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    6858 micro
Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
  5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
  6. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2414
  • Tegnapi nézettség: 68
  • 7 napos nézettség: 887
  • Össznézettség: 530785
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Látványos elkészítési formája ennek a nem túl bonyolult, de ízletes ételnek, az ötlet a Szakácsok könyvéből származik. Érdemes nyomózsákkal dolgozni a burgonyapüré esetében (nekem nem volt), mert sokkal szebb lesz a végeredmény.  

Hozzávalók

A raguhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...