Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni

Cannelloni
Cannelloni
110 perc / előkészület: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szívből jövő és laktató, tradicionális olasz étel.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 zellergumó
  • 1 evőkanálnyi szárított petrezselyem
  • 6 dkg prosciutto crudo sonka
  • 1,5 dkg fehér szarvasgomba
  • 3 dkg szárított vargányagomba
  • 4 paradicsom
  • kb. 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dkg finomliszt
  • pici szerecsendió

A mártáshoz:

  • 9 dkg vaj
  • 125 ml húsalaplé
  • 11 dkg reszelt Parmigiano Reggiano sajt
  • só és bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is tegyük a szárított gombát egy meleg vízzel teli tálba, és hagyjuk ázni 20 percig. Ezután szórjuk a tésztához való lisztet az asztalra, fúrjunk lyukat a közepébe, üssük bele a tojásokat és dolgozzuk össze őket a liszttel. Gyúrjuk addig, míg egynemű nem lesz, majd fedjük le egy konyharuhával, és pihentessük 20 percig. Használjunk tésztakészítő gépet vagy nyújtófát, hogy kellően vékony tésztalapokat készíthessünk. Vágjunk ki körülbelül 30 darab 10x10 cm-es négyzetet, tegyük őket forró, sós vízbe 2-3-asával, és főzzük őket mintegy 30 másodpercig. Amint megfőttek, tegyük őket félre, hadd hűljenek.   
  2. Ezt követően forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott répát, hagymát és zellert, szórjuk rá a petrezselymet, majd közepes lángon pároljuk őket addig, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk néhány percig, majd dobjuk rá a prosciutto crudo-t, a finomra vágott szarvasgombát és az előre beáztatott gombát is.  Végül fűszerezzük sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Főzzük néhány percig, majd öntsük hozzá a bort és sűrűsödésig -  kb. 20 percig -  főzzük még. Ezután adjuk hozzá a lisztet, az aprított paradicsomot és 1-2 evőkanál húsalaplevet. További 40 percig főzzük közepes lángon.
  3. Amikor besűrűsödött, vegyük le a tűzről és öntsük egy nagyobb tálba, hogy hűljön. Ezután töltsük meg a tésztáinkat: mindegyik négyzet közepére halmozzunk egy evőkanál szószt, majd tekerjük fel őket, így kész is a jellegzetes cannelloni alakzat. Helyezzük a feltekert tésztákat egy sorba egy nagyméretű tűzálló tálba, melyet kikentünk vajjal. (Vaj helyett használhatunk sütőpapírt is.) Öntsük a maradék szószt a cannellonik tetejére, hintsük meg parmezán forgáccsal, végezetül dobáljunk rá kisebb vajdarabokat is.
  4. Süssük kb. 200 fokon mintegy 20 percig, míg a teteje szép barna színt nem kap. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 45 576
elküldve: 4
receptkönyvben: 595
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos cannelloni, cannelloni hússal töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-08-28 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Edit64
Edit64 Fri, 2014-10-03 17:36

Elkészítettem, finom lett nagyon. De azt a hajtogatást nem nagyon tudtam így ahogy tudtam úgy hajtogattam. Megírnád, hogy kell hajtogatni? Köszi