r
Nosalty Logó

Norvég podagrafüves pite gyékénnyel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csakegygourmet
Norvég podagrafüves pite gyékénnyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5993.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    2180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1002 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9102 micro
Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az általunk választott tésztát pl. leveles tészta tegyük bele a sütőformába.
  2. Aprítsuk össze a podagrafüvet és a már megdinsztelt gyékényszárakkal tölsük meg a pitét.
  3. Készítsünk egy besamel mártást: felolvasztva a vajat tegyük hozzá illatozásig, a darált napraforgómagot, lisztet és fokozatosan adjuk hozzá a tejet, míg egy kicsit sűrűbb állagot nem kapunk. Még melegen tegyük hozzá a darált sajtot. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal.
  4. Amikor egy kicsit kihűlt a szósz, tegyük bele a felvert tojásokat és öntsük a pitére.
  5. Süssük pirulásig. Diszítsük napraforgómaggal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 49
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Norvég podagrafüves pite gyékénnyel
csakegygourmet 72 recept

Újabb recept ehető természet jegyében, ezúton az igen invazívan szaporodó podagrafű és az egyre ritkábban fellelhető gyékény került a terítékre. Jó párosításnak bizonyult a bambusz szerűen semleges ízű gyékény és az önmagában is fűszeres, borsos jellegű podagrafű. Eredeti recept módosítva: https://skovkaer.com/ground-elder-quiche/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk