Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylós-cukkinis quiche

Kagylós-cukkinis quiche
Kagylós-cukkinis quiche
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Francia menühöz válogattam az ételeket, és a klasszikus Quiche Lorraine mellé szerettem volna valami tengeri herkentyűset is. Jó kombinációnak látszott, és be is vált, mert csak morzsák maradtak a végére. Még az is szívesen fogyasztotta, aki alapvetően nincs oda a vízi állatok ízéért (közéjük tartozom én is).

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához egyszerűen összegyúrjuk a hozzávalókat, és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a feltétet.
  2. A cukkinit felkarikázzuk nagyjából fél centis vastagságúra, besózva állni hagyjuk kb. 20 percet. Azután leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  3. A hagymát és a cukkinit külön-külön megpároljuk olajon.
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és piteformába helyezzük úgy, hogy legyen egy 2 centis pereme. Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük.
  5. A hagymát, cukkinit, olívabogyót, kagylókat elhelyezzük a tésztán, majd ráöntjük a sóval, borssal ízesített, tojással elkevert tejszínt.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amikor már nem ragad a tojás a beleszúrt tűre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kolikri

Mióta szakács: 2012.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis lepény kagylóval, francia lepény, kagylós quiche cukkinivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

480
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
víz 0.5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
cukkini 2 kis db
olajbogyó 5 dkg
kagyló 115 g
tojás 3 db
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek