Nosalty Logó

Kagylós-cukkinis quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kolikri
Kagylós-cukkinis quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6091 micro
Összesen 2399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egyszerűen összegyúrjuk a hozzávalókat, és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a feltétet.
  2. A cukkinit felkarikázzuk nagyjából fél centis vastagságúra, besózva állni hagyjuk kb. 20 percet. Azután leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  3. A hagymát és a cukkinit külön-külön megpároljuk olajon.
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és piteformába helyezzük úgy, hogy legyen egy 2 centis pereme. Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük.
  5. A hagymát, cukkinit, olívabogyót, kagylókat elhelyezzük a tésztán, majd ráöntjük a sóval, borssal ízesített, tojással elkevert tejszínt.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amikor már nem ragad a tojás a beleszúrt tűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2088
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolikri 5 recept

Francia menühöz válogattam az ételeket, és a klasszikus Quiche Lorraine mellé szerettem volna valami tengeri herkentyűset is. Jó kombinációnak látszott, és be is vált, mert csak morzsák maradtak a végére. Még az is szívesen fogyasztotta, aki alapvetően nincs oda a vízi állatok ízéért (közéjük tartozom én is).

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek