r
Nosalty Logó

Spenótos karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    489 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4076 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9411 micro
Összesen 709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    978 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8152 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18822 micro
Összesen 1415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét.
  2. Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt.
  3. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel.
  4. A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával.
  5. A tojásos masszát a karfiolra öntjük.
  6. A tetejére jön a sonka és a spenót.
  7. Sajtot reszelünk rá.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
  10. Tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 564
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24845
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi/nyári étel. Egyik kedvencünk. Ügyesen lehet variálni. Ha laktatóbbra vágyunk, felezzük a karfiol mennyiségét, és helyettesítsük főtt burgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek