Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos karfiol

Spenótos karfiol
Spenótos karfiol
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszi/nyári étel. Egyik kedvencünk. Ügyesen lehet variálni. Ha laktatóbbra vágyunk, felezzük a karfiol mennyiségét, és helyettesítsük főtt burgonyával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét.
  2. Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt.
  3. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel.
  4. A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával.
  5. A tojásos masszát a karfiolra öntjük.
  6. A tetejére jön a sonka és a spenót.
  7. Sajtot reszelünk rá.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
  10. Tovább sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 438
elküldve: 19
receptkönyvben: 676
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karfiol, sonkás karfiol, tojásos karfiol

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

21Vick79
21Vick79 Wed, 2018-11-21 19:50

Fú, hát ez nem igazan jott be. A karfiol rozsakra szedve tul nagynak bizonyult az egesz etelben. A massza lefolyt a tepsi aljara es ott kicsit rantottasra sült. A spenótlevelek szottyadtak voltak, semmi több. Sótlan is lett, ami persze lehet az en hibam,mert nem volt irva, mennyi so kell. Bacon szalonnat hasznaltam, na az jó ötlet volt. Egymasra rakott alapanyagok megfőve-sütve, semmi több. Nem igazan emlekeztet keszetelre.

Manolika
Manolika / Manolika Sat, 2017-06-17 19:40

Elkészítettem, ez hihetetlenül finom! Könnyű, mégis laktató. Én a spenótos részbe tettem egy kis fokhagymát is, és az összerakásnál a sorrenden változtattam, előbb a spenótos cucc, néhány paradicsom darabka, aztán a tejfölös öntet, végül a sajt. Férjemnek is tetszett. Ami maradt, vacsira hidegen ettük, úgy is fincsi! :)

firstlady
firstlady Sun, 2015-03-15 09:50

Elkészítettem, nagyon finom. Köszönöm az ötletet.
Karfiolt és brokkolit pároltam kb. fele-fele arányban. Nem a változtatás szándékával, csak épp ez volt itthon.
A kezdő konyhatündérek érdekében szeretném megjegyezni, hogy a két db karfiol megjelölés igencsak tág fogalom. Öklömnyitől a kétkilósig széles a skála. És aki mirelitből készíti? Régi motorosként én se gondoltam volna, hogy ez valakinek gondot okozhat. Aztán a gyerekem elkezdett önálló háztartást vezetni, és mindig visszakérdezett: mekkora krumpli? Mi az hogy egy fej hagyma? Hány gramm? :) Hát, ha nem is grammra, de a kb. mennyiséget nem ártana feltüntetni. Már csak az arányok miatt is, mert aki nem tud főzni, az az öntet mennyiségéből sem tud következtetni arra, hogy ez mire elég.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-09-23 17:06

azt hiszem, megtaláltad a módját, h megetessem a spenótot a Dáviddal :-) ő karfiolrajongó, én meg spenótrajongó vagyok, úh rövidesen el lészen készítve ez a finomság ;-)
(még agyalok a brokkolis és a krumplis tippeken, lehet, h végül olyan lesz ;-) )

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2012-04-18 11:00

Nagyon örülök. Nekem is ott lapul már újabb 2 fej karfiol a hűtőben :)

nasibandita
Berni / nasibandita Wed, 2012-04-18 11:53

:)) Nem csodálom, elég addiktív étek. Azt hiszem bátran állíthatom, hogy tepsis karfiolból ez a legjobb, amit eddig ettem - legalábbis az én ízlésem szerint. :) A karfiol főzőleve pedig jó lesz levesalapnak, szóval sok minden nem vész kárba.
Egyébként nálunk a spenót is nagy kedvenc, szóval nyilván nem véletlen a rajongásom. :D

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2012-11-16 14:05

Szia! Azóta már többször elkészítettem és mindig sikere volt. Legutóbb brokkolit és karfiolt vegyesen használtam hozzá, hát valami mennyei! :) Köszönet érte még egyszer!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-11-16 20:16

Szia! Nagyon örülök az ilyen pozitív megjegyzéseknek. Ez az étel eléggé turbózható, és a brokkoli szuper ötlet! További jó főzőcskét!
Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-30 07:31

Kedves Tuvia!

A finomsághoz , nem kell mindig drága alapanyag.:-)
Sokszor az egyszerű a nagyszerű, mint ebben az esetben is.:-)))

Krumplival? hmmm...az a második megoldás lesz, köszi.:-))

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-29 20:12

Kedves Tuvia!

Köszönöm szépen, ez nagyon tuti recept, főleg most tavasz tájt, várja és készíti az ember.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-03-29 20:54

:)) Nagyon köszönöm, pedig kicsit félve raktam fel az egyszerűsége miatt. Próbáljátok ki krumplival is. Köszi a kommentet!
Zsuzsa

704
karfiol 2 db
spenót 20 dkg
kötözött sonka 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tojás 5 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál