Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos harcsafilé

Spenótos harcsafilé
Spenótos harcsafilé
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor sütök kerti rostélyon hasonlóan halat. Harcsafilé+fokhagyma+friss rozmaring+citrom+olíva, mely valami fenségesre sikeredik, ám most télen itt a konyhában fel kellett valahogy dobnom a "megszokott" ételt, mivel itt lehetetlen a rostélyos füstös ízét bele csempészni. Volt itthon túró hal meg citrom, kb. ennyi az ötlet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feleségem szoptatós kismama, így neki fokhagyma és rozmaring nélkül csináltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafilét kiolvasztjuk, és törlőkendőn száradni hagyjuk, hogy le locsogjon a vízben.
  2. A  filébe késsel kis lyukakat szúrunk (5-6 db), és ezekbe egy  egy kis fokhagymát és rozmaringlevelet dugunk, valamint besózzuk, borsozzuk a halat.
  3. Még a hal pihen, addig mi forrásban lévő sós vízben 1-2 perc alatt a spenótot puhára főzzük, melyet szűrőben félrerakunk lecsepegni.
  4. Serpenyőben olívaolajat melegítünk, melybe beledobáljuk a citrom karikákat. A felmelegedett olajba belerakjuk a filéket.
  5. Közepes lángon mindkét oldalt addig sütjük, míg egy kicsit megpirul (de ha kifehéredik, akkor is késznek tekinthető).
  6. A kisült halat tányérra szedjük, az előre összekevert túró+tejszín keverékével megkenjük a tetejét kb. 0,5 cm vastagságban.
  7. A tejszínes túróra ráhalmozzuk a spenótot, és erre reszelt sajtot szórunk. (Ha a spenót túlságosan hideg, akkor mikróval újramelegíteni, hogy megolvadjon a sajtunk.)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 496
elküldve: 7
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

I'm Gaboy

Mióta szakács: 2012.02.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos spenótos harcsa, pangasius spenóttal, fűszeres pangasius túróval és spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
pangasius 50 dkg
citrom 1 db
spenót 25 dkg
sovány túró 20 dkg
főzőtejszín 0.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek