r
Nosalty Logó

Csípős harcsapaprikás kapros túrós csuszával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Csípős harcsapaprikás kapros túrós csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 411 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 1638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 36 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 411 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10661.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    8187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 1638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Elkészítés

Hal alaplé

  1. A kifilézett harcsa részeit tegyük egy fazék hideg vízbe, sózzuk meg, és adjuk hozzá a zöldségeket.
  2. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a felére redukálódik az alaplé. Nagyjából 2-3 óra készül el.
  3. Ezután szűrjük le az alaplevet, és tegyük félre.

Csípős harcsapaprikás

  1. Futtassuk meg először a finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott paprikát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kissé pirítsuk át. Amikor kissé lepirult, mehet bele a paradicsom is, futtassuk át, majd húzzuk félre.
  2. Szórjuk meg fűszerpaprikával, és adjuk hozzá az Erős Pista darált csípőspaprikát is. Forgassuk át, majd öntsük fel hal alaplével.
  3. Főzzük 5-10 percig a pörkölt alapot. Eközben keverjük ki a tejfölös habarást is.
  4. Sűrítsük be az alapot, majd turmixoljuk simára.
  5. A harcsát vágjuk fel nagyobb darabokra, majd tegyük az alapba. Lassú tűzön főzzük készre a paprikást, nagyjából 5-10 perc alatt, s közben időnként, finoman kevergessük meg.
  6. Az elkészült harcsapaprikáshoz kapros túrós csuszát ajánlunk köretnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1309
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A harcsapaprikás egy egészen kiváló pörkölt fajta, aminek igazán jól áll a pikáns ízvilág. A tejfölös habarástól kellemesen krémessé válik, amihez köretnek a kapros túrós csuszát tudjuk ajánlani. Haltepertővel megszórva lesz teljesen kerek az élmény.

Hozzávalók

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek