r
Nosalty Logó

Hagymás-szardíniás rakott krumpli

Durcsó
Hagymás-szardíniás rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

333
Kalória
13g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
15g
Zsír
234.6g
Víz
69.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3232.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    938.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és gyufaszálra vágjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy tálat kivajazunk, belerétegezzük a krumplit, a hagymát és a szardíniát úgy, hogy alulra és felülre krumpli kerüljön.
  4. Leöntjük az egészet a megsózott tejszínnel, a tetejére vajdarabkákat és zsemlemorzsát szórunk, illetve borsot őrlünk.
  5. Előmelegített sütőben, lefedve 20 percig sütjük, majd a fedőt levéve további 25-35 percig, amíg a teteje szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

A recept az Olive Magazine 101 melengető klasszikust tartalmazó kis receptkönyvéből származik, amelyben "Jansons' temptation" (Jansons kísértése) néven fut. Már rég kinéztem, baráti vacsorára készült, ír szódás kenyérrel és salátával. Állítólag hazájában, Svédországban sprotnival készítik szardínia helyett.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek