r
Nosalty Logó

Kelbimbó lengyelesen

Dávid
Kelbimbó lengyelesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

481
Kalória
14g
Fehérje
27g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
145.8g
Víz
50.8g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    583.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7213 micro
Összesen 1920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A kenyeret apró kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és friss kakukkfűvel megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. A diót száraz serpenyőben átpirítjuk, majd a kenyérrel és egy citrom reszelt héjával együtt késes betétű robotgépbe tesszük, és morzsásra daráljuk.
  3. A kelbimbót sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát is, hogy a szép zöld színe megmaradjon. Fedővel letakarva néhány percig főzzük, amíg kissé meg nem puhul, de semmiképp ne főzzük szét. Akkor jó, ha a közepe még ropogós marad.
  4. A pancettát serpenyőben megpirítjuk.
  5. A kelbimbót leszűrjük, és még melegen átforgatjuk a morzsában. Rászórjuk a pirított pancettat, és tejföllel együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vajban pirított morzsába forgatás - ettől lenne ez lengyeles, bár én kicsit felturbóztam. Frissen készítettem, pirított kenyérkockákból, kevés kakukkfűvel és dióval, reszelt citromhéjjal ami a isteni finommá teszi, a pancettáról nem is beszélve.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek