r
Nosalty Logó

Spárga sonkával, parmezánnal és hollandi mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Spárga sonkával, parmezánnal és hollandi mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1067 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 3201 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5877.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    4559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 3201 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat meghámozzuk, fás végét levágjuk, a hosszú szálakat félbevágjuk, sós vagy húsleves porral ízesített vízben puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük, és hagyjuk lecsepegni. Nem jó, ha sok vizet ereszt a sütőtálon.
  2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, sütőt előmelegítjük kb. 120-150 fokra.
  3. A gépsonkákat egyenként megkenjük hollandi szósszal, megszórjuk reszelt parmezánnal, és 3-5 szál spárgát ráfektetünk, feltekerjük.
  4. A tekercseket egymás mellé fektetjük a tálban, meglocsoljuk a maradék szósszal, és a tetejét is megszórjuk a sajttal.
  5. Sütőbe tesszük kb. 15 percre, de nem kell sütni, csak jól összeforrósítani. Annyira, hogy a reszelt sajt megfolyósodjon, de a sonkák ne piruljanak meg.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4509
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Ajánló

Párolt rizzsel, madársalátával, rukkolával kiváló, könnyű, teljes értékű tavaszi főfogás. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, hogy a szokásos sonka-spárga-hollandi szósz összeállításból komplett főételt kreálok. Az eredmény eddig mindenkinek nagyon bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek