Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-csicseriborsós indiai egytál

Spenótos-csicseriborsós indiai egytál
Spenótos-csicseriborsós indiai egytál
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű, laktató vega vacsora, azoknak, akik szeretik a változatos ételeket és a keleti ízeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyaszthatunk mellé naan-t vagy pitát. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A gyömbért vékony szeletekre vágjuk.
  2. A koriandert, a római köményt és a görögszénát száraz serpenyőben megpirítjuk, míg kicsit illatos lesz, és a magok pattogni kezdenek.
  3. Kivesszük, és mozsárba öntjük, majd összetörjük.
  4. A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért gyorsan megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és lefedve 10-15 percig főzzük kis lángon.
  5. Ha kész, hozzáadjuk a csicseriborsót, és még 5-10 percig főzzük, sózzuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Hozzáadjuk a spenótleveleket, és várunk 2 percet, míg összeesik. A léből kimerünk 1-2 kanállal, és elkeverjük a joghurttal. Visszaöntjük az ételbe a joghurtos keveréket, még egy utolsót forralunk rajta, majd azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 804
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsós spenótos egytál, vega egytál csicseriborsóval és paradicsommal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
csicseriborsó konzerv 600 g
konzerv paradicsom 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
római kömény 1 ek
görögszéna 0.5 ek
gyömbér 2.5 cm
fahéj 1 csipet
koriander 1 ek
spenót 80 g
joghurt 3 ek
0 ízlés szerint