r
Nosalty Logó

Spenótos árpagyöngy pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Spenótos árpagyöngy pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4570 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18279 micro
Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Jól összegyúrjuk.
  2. Kihűtjük. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Kizsírozott tepsibe vagy őzgerincformába fektetjük.

Töltelék

  1. A gerslit sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a puha gerslit, spenótot, sajtot. Jól összekeverjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást és a sót.
  4. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, a tészta négy oldalát felhajtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
  5. 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 739
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos árpagyöngy pite
labopetra 65 recept

Fűszeres Eszter adta az ötletet az elkészítéshez, de mégsem az ő receptje alapján, hanem egy bbc good food receptet követve készítettem el ezt a pitét. Az esztétikai élményen még javítani kell, de aki a gerslit, spenótot és a pitét szereti, annak ízleni fog.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!