r
Nosalty Logó

Ricottás parmezántorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás parmezántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10878.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2749 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2279 mg
  • Nátrium
    5250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    5169 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    4125 micro
Összesen 2629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    894 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyér héját levágjuk, csak a puha részt használjuk. A kenyérbelet robotgéppel morzsaszerűvé aprítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. Egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük a kenyeret és lenyomkodjuk.
  3. Összekeverjük a ricottát, a tojást , a reszelt parmezán sajtot, a tejszínt, az őrölt borsot, a sót és az aprított petrezselymet. Ráöntjük a kenyérre.
  4. Előmelegített 190 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rákarikázzuk a paradicsomot és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6525
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezánt kedvelőknek ajánlom, igen intenzíven érezni az ízét. Hidegen és meleg egyaránt finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek