r
Nosalty Logó

Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    6049 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6817 micro
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk.
  2. A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
  3. A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, és megtűzzük fogvájóval (én pluszba még baconnel is betekertem). A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük.
  4. A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú,c eruzavastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.
  5. Serpenyőben a fele vajon forrón megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, meg a petrezselyemmel.
  6. Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 50479
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A héten olvastam ezt a receptet valamelyik újságban, én annyit változtattam rajta, hogy a húsokat baconnel becsavartam, nagyon jó lett így is. A fényképen nem látható a zöldségköret, de nagyon ízletes volt az is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...