r
Nosalty Logó

Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel

esztersilver
Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
57.7g
Fehérje
30.2g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
471.6g
Víz
214g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    6049 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6817 micro
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk.
  2. A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
  3. A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, és megtűzzük fogvájóval (én pluszba még baconnel is betekertem). A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük.
  4. A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú,c eruzavastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.
  5. Serpenyőben a fele vajon forrón megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, meg a petrezselyemmel.
  6. Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A héten olvastam ezt a receptet valamelyik újságban, én annyit változtattam rajta, hogy a húsokat baconnel becsavartam, nagyon jó lett így is. A fényképen nem látható a zöldségköret, de nagyon ízletes volt az is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...