r
Nosalty Logó

Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Spárgával töltött csirkemell zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    6049 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6817 micro
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk.
  2. A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.
  3. A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük, és megtűzzük fogvájóval (én pluszba még baconnel is betekertem). A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk, és félretesszük.
  4. A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú,c eruzavastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.
  5. Serpenyőben a fele vajon forrón megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, meg a petrezselyemmel.
  6. Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 49754
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A héten olvastam ezt a receptet valamelyik újságban, én annyit változtattam rajta, hogy a húsokat baconnel becsavartam, nagyon jó lett így is. A fényképen nem látható a zöldségköret, de nagyon ízletes volt az is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?