Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velővel töltött sertéskaraj

Velővel töltött sertéskaraj
Velővel töltött sertéskaraj
130 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nagyon sok velővel töltött rántott húst ettem mindenféle éttermekben. Amikor legutóbb elmentem a henteshez, megláttam a velőt, és gondoltam, itt az alkalom, hogy én is elkészítsem otthon. Csak nem rántva ;) Amennyire féltem az elkészítésétől, olyannyira egyszerűre sikeredett. Mindenkinek szívesen ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi sült krumplival, rántott hagymakarikával, pfefferoni paprikával és chutney-val fogyasztottuk. Nagyon finom volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is kicsit kiklopfoljuk a karajokat, majd lesózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis sertés fűszersót (vagy ki milyet szeret), és félretesszük.
  2. Nagyjából fél evőkanál sertészsíron feltesszük pirítani a vöröshagymát. Én meg szoktam sózni. Ha már megüvegesedett, mehet rá az apró kockákra vágott fehér paprika és paradicsom. Erre ismét egy kis só, esetleg bors.
  3. Ha ezek jól összesültek, rátehetjük az előzőleg megtakarított, lehártyázott velőt. Bizton állíthatom, ha nem lesz tökéletes a hártyázás, attól még a velő isteni finom lesz :) Bár persze lehet ezért bizonyos szakácsok megköveznének, de ezt tapasztalatból írom.
  4. Nos, a velőre jöhet még só és bors. Ezt sütjük, amíg kész nem lesz. Nagyjából 10 perc alatt megvan.
  5. Amikor kész, kanalanként beletöltjük a karajokba, illetve én egy lesózott padlizsánt is a karajok mellé raktam, mert túl sok lett a velő. A padlizsánról nem pucoltam le a héját.
  6. Ha készen vagyunk a töltéssel, kikenünk egy tepsit a zsírral, feltekerjük a karajokat, és szép sorjában belepakoljuk a padlizsánnal együtt. Lefedjük a tepsit, és mehet a sütőbe. Körülbelül másfél órát sütjük lefedve 180 fokon alul-felül sütésnél, utána levesszük a fedőt/fóliát, és 10 percet pirítjuk, hogy a húsok szép pirosas színt kapjanak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 521
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dr. Nicole
Dr. Nicole / Dr. Nicole Tue, 2019-09-03 13:57

Kedves Pöttöm69!
Ezzel én is mindig így voltam :)
Örülök, hogy tetszett és sikerült.
Köszönöm!

Pöttöm69
Pöttöm69 Fri, 2019-08-30 14:15

Az igazság az, hogy nem szeretek velővel dolgozni. Jobban szeretem, ha a kész, velős kaját elém teszik! Ez a második saját kézzel elkészített velős ételem. Nagyon jóra sikerült! Köszi a receptet.

489
sertészsír 1.5 ek
sertés rövidkaraj 65 dkg
sertés agyvelő 40 dkg
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 2 kávéskanál
padlizsán 1 db