r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spárgás-zöldborsós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 550 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7617.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    5459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    2694 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7548 micro
Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót pároljuk meg, és szűrjük le.
  2. A hagymát és a zellert vágjuk vagy reszeljük apróra.
  3. Hevítsük forráspontig a húslevest.
  4. A spárgasípok közepét és alját fogjuk meg, hajlítsuk addig, amíg magától el nem törik, a fej felé eső részét fejjel lefelé tegyük hideg vízbe, az alját eldobhatjuk, mert az fás. Ha készen vagyunk az összessel, akkor mossuk át a sípok fejét többször, oda ugyanis rengeteg homok képes lerakódni, majd szeleteljük fel a sípokat kb. 1 cm-es darabkákra.
  5. Forraljunk fel 2-3 liter vizet, ha felforrt, ízesítsük 1 evőkanál sóval, cukorral, a citrom levével, és tegyünk a vízbe 3 dkg vajat, végül tegyük bele a spárgát, és főzzük 4 percig. (Semmiképpen sem tovább, mert akkor túl lágy lesz!) 4 perc után szedjük át a zöldséget egy hideg vizes tálba.
  6. Egy vastag aljú edényben kezdjük el pirítani az olajon a hagymát és a zellert, ha már üveges, adjuk hozzá a rizst és a 1 teáskanál sót, valamint a borsot, kevergetve pirítsuk 1-2 percig, öntsük fel a borral, és hagyjuk, hogy elpárologjon a rizsről. Ezt követően merőkanalanként adjuk a rizshez a húslevest, minden adag után keverjünk rajta egyet-kettőt, és várjuk meg, amíg a nagyja elfő. (Akkor adjunk hozzá egy újabb adag húslevest, amikor keresztben végighúzzuk a fakanalat az edény alján, és nem folyik ismét össze a rizs.)
  7. Ha elhasználtuk a leves jó felét, akkor adjuk a rizshez a borsót és a spárgát, így folytassuk tovább a feleresztést/kevergetést.
  8. Amikor már csak 2 merőkanálnyi levesünk maradt, adjuk hozzá azt is, de azonnal zárjuk el a tüzet a rizs alatt, keverjünk a rizsen párat, majd adjuk hozzá a maradék 3 dkg vajat és az 5 dkg parmezánt, keverjük ismét át az ételt, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2179
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a tavasz, kitört a spárgaszezon! Imádom! Ez egy klasszikus olasz rizottó recept, melyet nálunk még a nem-spárgaevők is szívesen megesznek.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek