Filippínó krumplis rizs
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
14.4g vöröshagyma5 kcal
-
31.9g burgonya18 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
31.9g rizottó rizs114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g fehérbor13 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 155.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 311.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db burgonya
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olívaolajon kissé megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a hajszálvékony szeletekre vágott krumplit, megsózzuk, borsozzuk, és tovább sütjük, folyamatosan kevergetve.
- Mikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a rizst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és folyamatosan kevergetjük, időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
- A vége felé víz helyett adhatunk hozzá egy kis fehérbort, és addig főzzük, míg a rizs teljesen megpuhul, a krumpli pedig teljesen szétfő és krémes lesz. (A folyamatos kevergetés nagyon fontos, mert ez az étel csak arra vár, hogy egy picit megpihenjünk, és akkor gyorsan leég, meg olyan forrón bugyog, mint a szilvalekvár főzés közben...)
- Tálalás előtt szórhatunk rá reszelt parmezánt vagy parmezánforgácsokat.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8554
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tizensok évvel ezelőtt egy milánói nyelviskolában azt a házi feladatot kaptuk, hogy mindenki készítse el a saját hazája egyik kedvenc ételét. Az egyik fülöp-szigeteki lány készítette ezt a végtelenül egyszerű, de igazán finom rizottót. Mondta, hogy náluk a rizst zsákokból árulják, nem csak a piacokon, hanem az üzletekben is, és rengeteg fajtája létezik. Tőle hallottam először a jázminrizsről is, akkoriban nálunk még nem emlékszem, hogy kapható lett volna. Aztán, hogy kis hazánk se maradjon le, én mondtam, hogy nálunk ugyanez a helyzet a krumplival, amiből pl. van egy rózsaburgonya nevű fajta is. Ki tudja, lehet, hogy valahol a nagyvilágban ő most épp a netet bújja, hogy a Hungarian rose potato-ról szerezzen infót... :) Mindenesetre egy hűvös, őszi estén igazán szívet melengető, finom vacsora lehet ez a filippínó étel.