Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Filippínó krumplis rizs

Filippínó krumplis rizs
Filippínó krumplis rizs
40 perc / főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tizensok évvel ezelőtt egy milánói nyelviskolában azt a házi feladatot kaptuk, hogy mindenki készítse el a saját hazája egyik kedvenc ételét. Az egyik fülöp-szigeteki lány készítette ezt a végtelenül egyszerű, de igazán finom rizottót. Mondta, hogy náluk a rizst zsákokból árulják, nem csak a piacokon, hanem az üzletekben is, és rengeteg fajtája létezik. Tőle hallottam először a jázminrizsről is, akkoriban nálunk még nem emlékszem, hogy kapható lett volna. Aztán, hogy kis hazánk se maradjon le, én mondtam, hogy nálunk ugyanez a helyzet a krumplival, amiből pl. van egy rózsaburgonya nevű fajta is. Ki tudja, lehet, hogy valahol a nagyvilágban ő most épp a netet bújja, hogy a Hungarian rose potato-ról szerezzen infót... :)
Mindenesetre egy hűvös, őszi estén igazán szívet melengető, finom vacsora lehet ez a filippínó étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon kissé megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a hajszálvékony szeletekre vágott krumplit, megsózzuk, borsozzuk, és tovább sütjük, folyamatosan kevergetve.
  3. Mikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a rizst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és folyamatosan kevergetjük, időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
  4. A vége felé víz helyett adhatunk hozzá egy kis fehérbort, és addig főzzük, míg a rizs teljesen megpuhul, a krumpli pedig teljesen szétfő és krémes lesz. (A folyamatos kevergetés nagyon fontos, mert ez az étel csak arra vár, hogy egy picit megpihenjünk, és akkor gyorsan leég, meg olyan forrón bugyog, mint a szilvalekvár főzés közben...)
  5. Tálalás előtt szórhatunk rá reszelt parmezánt vagy parmezánforgácsokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

erazs

Mióta szakács: 2010.08.13.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fülöp-szigeteki krumplis rizs, burgonyás rizottó, krumplis rizottó, fülöp-szigeteki burgonyás rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PansyOverhill
PansyOverhill Tue, 2015-03-10 11:12

Köszi a receptet, nagyon finom :) 90 napos diéta keményítő napjára tökéletes :)

lindros
lindros Wed, 2013-07-03 09:26

Számtalanszor elolvastam a receptet, de mindig átlapoztam. Nem tudnám megmondani, hogy mi nem tetszett. Végül rászántam magam, és elkészítettem. Nem bántam meg! Önálló fogásként fogyasztottuk, mint a rizottót. Viszont köretnek is kiváló akár pörkölthöz, vagy sültekhez. Csak bátran!

583
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
rizottó rizs 1 bögre
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
parmezán sajt 2 dkg