Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizottó

Rizottó
Rizottó
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthető gomba helyett sütőtökkel, garnélával, csirkemellel vagy egyéb finomsággal :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és zellert olívaolajon 10 percet pároljuk (ne színeződjön), majd rádobjuk a rizst, és picit pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a bort, és fokozatosan az alaplevet folyamatos keverés mellett. Kb. 20 percet főzzük így, és egy merőkanálnyi alaplevet hagyunk meg a végén.
  3. Beletesszük a megtisztított nem túl apróra vágott gombát, sót, borsot ízlés szerint és a maradék alaplevet. Kb. 10 percig főzzük még így.
  4. Ha lekapcsoltuk, hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot. Megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel is. Tálalás előtt 3 percig pihentetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 618
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erika529

Mióta szakács: 2019.02.22.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

risotto

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
rizottó rizs 40 dkg
olívaolaj 2 ek
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fehérbor 1 dl
alaplé 1.3 l
gomba 6 nagy db
vaj 2 tk
parmezán sajt 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint