r
Nosalty Logó

Camembert sajtos-leveles tésztás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Camembert sajtos-leveles tésztás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 905 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2715 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 905 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5923.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    3209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2715 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk és hat egyforma négyzetre felvágjuk. Ha nem kinyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor a tömbnek szerintem elég a fele is.
  2. Felverjük a tojást, a négyzetek széleit körbekenjük, hogy batyuzáskor könnyen összetapadjanak.
  3. A négyzetek közepét megkenjük 1-1 ek vagy ízlés szerint több lekvárral. Csak akkora területre tegyünk, amekkora a sajtkorongunk, tehát csak az aljára jusson.
  4. A lekvárra ráültetjük a sajtkorongokat, bebatyuzzuk, összenyomkodjuk, vagy csavarjuk - kinek hogy tetszik.
  5. Megkenjük a batyukat a felvert tojással, a tetejét meghintjük apróra vágot dióval vagy mandulával.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és előmelegített sütőben 180-200 fokon hőlégkeveréssel kb. 10-15 percig sütjük, amíg szép aranyszínű nem lesz a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13338
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valahol olvastam vagy láttam mostanában ezt a receptet, de itt nem találtam meg. Így kitaláltam a sajátomat. Mivel nem értem rá tésztát nyújtogatni, ezért én eleve kinyújtott leveles tésztát vettem, a camembert pedig pont le volt árazva. Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek