Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Party csillag

Party csillag
Party csillag
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilveszteri hidegtálhoz kerestem előre elkészíthető, de mégis mutatós és elegáns finomságokat. Ez a lazacos csillag, amit a Nők Lapja egyik decemberi számában találtam, tökéletes választásnak bizonyult. Szemet gyönyörködtető kis csillagok lettek, igazán pompás ízhatással. Annyira ízlett mindenkinek, hogy bármilyen ünnepi alkalomra szívesen ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A csillaghoz

A töltelékhez

ajánlat

A tésztacsillagokat akár 1 nappal előre is megsüthetjük, töltésig tároljuk őket zárt dobozban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. (kb. 1óra)
  2. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és előmelegítjük a sütőt.
  3. Lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Egy csúcstól csúcsig kb. 8 cm átmérőjű csillagformával kb. 12 darabot kiszúrunk a tésztából. (ügyeskedjünk úgy forgatni a csillagot, hogy minél kevesebb hulladék maradjon)
  5. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket, és közepükbe óvatosan kb. 3 cm átmérőjű mélyedést nyomunk egy lisztezett likőröspohár aljával. (ne szúrjuk vele teljesen át!)
  6. Elkeverjük a tojássárgáját, és kis ecsettel óvatosan megkenjük vele a csillagok tetejét. (Figyeljünk, hogy a csillagok széleinél ne csurogjon le, mert akkor nem fog feljönni a tészta!)
  7.  Aranysárgára sütjük őket az előmelegített sütőben, majd hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni őket.
  8. Közben a töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, a lazacot tetszés szerinti csíkokra/darabokra vágjuk.
  9. Ujjheggyel óvatosan beroppantjuk a csillagok közepén a tésztát (a bejelöléseknél), így készítünk kis üregeket a tölteléknek.
  10. Kiskanállal vagy csillagbetétes nyomózsákkal megtöltjük a csillagokat, és mindegyik tetejére helyezünk egy kis lazacdarabot.
  11. Tálalásig hidegen, letakarva tartjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lazacos csillag, Sajtkrémmel töltött lazacos csillag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
leveles tészta 500 g
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 1 db
tömlős krémsajt 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
snidling 1 csokor
füstölt lazac 100 g