Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai karfiol

Bolognai karfiol
Bolognai karfiol
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom. 

hozzávalók / 4 adag

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, mossuk, és sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A karfiolt a tűzállótálba rendezzük.
  2. A darált húsos mártáshoz: A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
  3. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és 75 ml vízzel, és felfőzzük. Sóval, borssal, cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a karfiolra öntjük.
  4. A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként állandó kavarás mellett felöntjük a tejjel. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten közben-közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd a darált húsos mártásra simítjuk. Megszórjuk a mozzarellával.
  5. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe (alul- felül sütés), és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 261
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos karfiol gratin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 300 g
passzírozott paradicsom 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 2 teáskanál
vaj 30 g
finomliszt 30 g
tej 400 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
karfiol 1 kg
mozzarella 200 g