r
Nosalty Logó

Bolognai karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bolognai karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 2022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6120 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    2467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1223 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Elkészítés

A darált húsos mártáshoz:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, mossuk, és sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A karfiolt a tűzállótálba rendezzük.
  2. A darált húsos mártáshoz: A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
  3. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és 75 ml vízzel, és felfőzzük. Sóval, borssal, cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a karfiolra öntjük.
  4. A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként állandó kavarás mellett felöntjük a tejjel. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten közben-közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd a darált húsos mártásra simítjuk. Megszórjuk a mozzarellával.
  5. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe (alul- felül sütés), és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8668
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és finom. 

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?