r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konczsuzsi
Kelt túrós batyu 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4659.2 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kk. cukorral megfuttatjuk.
  2. A lisztet, zsírt, tojást, élesztőt, cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
  3. Ha sima a tészta, akkor kiöntjük, és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
  4. A túrót (a fél adaghoz 25 dkg túró volt) egy tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre!).
  5. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk.
  6. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit -kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
  7. Ha megkelt, akkor megsütjük kb. 15 perc alatt, de ha érezzük az illatát, akkor majdnem jó. Szép világos barnák legyenek :D
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31320
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

A tésztát lehet mással is tölteni pl: lekvárral, kakaóval, fahéjjal, nem kötelező a túrós töltelék és a batyu forma sem. Kakaós csigához a legegyszerűbb instant kakaóporral beszórni a kinyújtott tésztát, felcsavarjuk, felvagdossuk, és mehet a sütőbe (fahéjas, diós stb. csiga ugyanez, csak kristálycukrot kell utána szórni a tésztára). Lehet sós töltelékkel is tölteni, akkor célszerű a marék cukrot elhagyni a tésztából, és csak 1 kk-t használni az élesztő megfuttatásához. Sós töltelék lehet: sajtos, húsos, sonkás, spenótos, zöldséges vagy ezek keveréke.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Elvileg tehetünk bele vajat vagy margarint zsír helyett, és ha nem zsírt használunk, akkor mindenhol lehet margarin vagy vaj helyette, pl. tepsi kikenéshez. Ha nem akarjuk, hogy összekeljenek  a batyuk, akkor olvasztott zsírral (vagy margarinnal) kell bekenni az oldalait (főleg, ha buktát csinálunk, mert azok tuti összekelnek). A fenti egy nagyon-nagy adag, én felezni-negyedelni szoktam, és akkor nem marad meg, és könnyebb is dolgozni vele. Nem kell külön keleszteni a tésztát, elég megtöltve tepsiben hagyni kicsit dagadni. Van amikor úgy kelesztem, hogy a sütőt bemelegítem 50 fokra, és ott kelesztem egy darabig. Amikor tetszik a mérete, akkor feljebb kapcsolom, és megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?