Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgaleves Gonoszka konyhájából

Spárgaleves Gonoszka konyhájából
Spárgaleves Gonoszka konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest annak idején Nagyikám és Édesapám is sokszor készítették. Ők fehér spárgát használtak inkább (akkor még nem is nagyon lehetett mást kapni), de én a zöldet szeretem jobban, ezért készítettem abból. Ez egy roppant gyorsan elkészíthető, finom leves. Én kiskanállal nagyobb nokedliket szaggattam a levesbe, de mi így szeretjük. Ha valaki nem szereti a nagy nokedliket, akkor nokedliszaggatóval lehet kis nokedliket szaggatni. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 51 kalória van.

hozzávalók / 5 adag

Leveshez

Nokedli (levesbetét)

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás (nálam 6,9 dkg)
  • ízlés szerint
  • 1 dl víz (annyi víz, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk)
Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez

  1. A spárgát alaposan megtisztítjuk, a fás végeit levágjuk, és feldaraboljuk ízlés szerint.
  2. Egy lábosba beletesszük, felöntjük 1,8 liter vízzel. Sózzuk, hozzátesszük a cukrot és a citromlevet. Kb. 8-10 perc alatt megfőzzük a spárgát.
  3. Közben a zsiradékon a megtisztított, felaprított vöröshagymát megpároljuk.
  4. Hozzátesszük a lisztet, a pirospaprikát és a leöblített, felaprított petrezselymet. Kb. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Csomómentesre keverjük.

Nokedli (levesbetét)

  1. Közben még a nokedlihez valókat is összekeverjük gyorsan.
  2. Ha megfőtt a spárga, akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk a levest.
  3. Ha újra felforrt a leves, akkor beleszaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedlik feljöttek a leves színére, akkor a levesünk elkészült. Ha kell, utána ízesítünk.
  4. Melegen, tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 762
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaleves nokedlivel, zöldspárga leves, zöldspárga leves levesbetéttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

216
zöldspárga 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 5 dkg
kókuszzsír 1.5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
cukor 5 g
0 ízlés szerint
víz 2 l
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl