r
Nosalty Logó

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából

Marti48
Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
15.1g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
416.1g
Víz
119.8g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3992 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5030 micro
Összesen 1375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát, burgonyát megtisztítjuk. A spárgát 3 részre, a nem lisztes burgonyát csónakokra vágjuk. Mindkettőt megfőzzük enyhén sós vízben. A spárgát roppanósra, azaz a forrástól számítva max. 10 percig.
  2. A majonézt, tejszínt, mustárt habosra kikeverjük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a leszűrt spárgát beleborítjuk, elrendezzük. Ráöntjük a majonézes keverék kétharmadát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és ebben szép zsemleszínűre pirítjuk a burgonyát. A vajjal együtt ráborítjuk a spárga tetejére, elrendezzük, és meglocsoljuk a maradék szósszal. Ca. 20 percig csőben átsütjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Megjelent a spárga! Igaz spanyol, de spárga... Saját kreációmban készült a finomság...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek