Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjelent a spárga! Igaz spanyol, de spárga... Saját kreációmban készült a finomság...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát, burgonyát megtisztítjuk. A spárgát 3 részre, a nem lisztes burgonyát csónakokra vágjuk. Mindkettőt megfőzzük enyhén sós vízben. A spárgát roppanósra, azaz a forrástól számítva max. 10 percig.
  2. A majonézt, tejszínt, mustárt habosra kikeverjük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a leszűrt spárgát beleborítjuk, elrendezzük. Ráöntjük a majonézes keverék kétharmadát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és ebben szép zsemleszínűre pirítjuk a burgonyát. A vajjal együtt ráborítjuk a spárga tetejére, elrendezzük, és meglocsoljuk a maradék szósszal. Ca. 20 percig csőben átsütjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült spárga, majonézes spárga krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
fehér spárga 1 csomag
burgonya 6 közepes db
petrezselyem 1 csokor
majonéz 4 ek
habtejszín 1.5 dl
mustár 1 teáskanál
vaj 1.5 ek
ementáli sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint