Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bisque - hamis homárleves)

Bisque - hamis homárleves)
Bisque - hamis homárleves)
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tartalmas leves homárból készül, de mivel azt aranyárban mérik, én tengeri herkenyűs mixből vagy királyrákból szoktam csinálni. Majd egyszer, ha valamit nagyon szeretnék ünnepelni...


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kakukkfű mellett használhatunk más zöldfűszert is, ami illik a hozzá, pl. majoranna, bazsalikom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 2 ek olajon.
  2. Hozzáadjuk a brandy-t, majd a paradicsompürét, és felengedjük az alaplével. Beleöntjük a bort is, és felforraljuk. Ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal.
  3. A maradék 2 ek olajjal és a liszttel berántjuk a levest. (Vagy külön kis lábasban világosra megpirítjuk a lisztet, majd kevés forró levest hozzáadva a leveshez keverjük, vagy csak egyszerűen kis tálkában kikeverjük a lisztet az olajjal.)
  4. Hozzáadjuk a tengeri mixet. Ha nyers, akkor nagyon rövid ideig, kb. 2 percig főzzük. Ha pedig már készen vettük, akkor rögton hozzáadjuk a tejszínt. Éppen csak egyet forralunk rajta, és kész.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy pici cayenne borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei leves, tejszínes homárleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
tenger gyümölcsei mix 45 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 170 g
finomliszt 2 evőkanál
brandy 4 ek
hal alaplé 7.5 dl
fehérbor 200 ml
habtejszín 150 ml
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint