r
Nosalty Logó

Bisque - hamis homárleves)

Boribon
Bisque - hamis homárleves)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

420
Kalória
20.2g
Fehérje
22.1g
Szénhidrát
21g
Zsír
211.8g
Víz
75.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12225 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7249.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    5270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    847.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48899 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2568 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 2 ek olajon.
  2. Hozzáadjuk a brandy-t, majd a paradicsompürét, és felengedjük az alaplével. Beleöntjük a bort is, és felforraljuk. Ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal.
  3. A maradék 2 ek olajjal és a liszttel berántjuk a levest. (Vagy külön kis lábasban világosra megpirítjuk a lisztet, majd kevés forró levest hozzáadva a leveshez keverjük, vagy csak egyszerűen kis tálkában kikeverjük a lisztet az olajjal.)
  4. Hozzáadjuk a tengeri mixet. Ha nyers, akkor nagyon rövid ideig, kb. 2 percig főzzük. Ha pedig már készen vettük, akkor rögton hozzáadjuk a tejszínt. Éppen csak egyet forralunk rajta, és kész.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy pici cayenneborssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez a tartalmas leves homárból készül, de mivel azt aranyárban mérik, én tengeri herkenyűs mixből vagy királyrákból szoktam csinálni. Majd egyszer, ha valamit nagyon szeretnék ünnepelni...

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek