r
Nosalty Logó

Friss paradicsomos tészta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Friss paradicsomos tészta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31689 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10619.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    5492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1580 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    1963 micro
  • β-karotin
    12916 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    190134 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 4258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5342 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A sonkát is felkockázzuk.
  2. A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk. Félbevágjuk (fás részét kivágjuk), majd felkockázzuk (ne túl kicsire).
  3. Egy nagy wokban (vagy más nagy, teflonos edényben) az olívaolajon a hagymát kicsit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a sonkát.
  4. Párszor átkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kb. 5 percig többször kevergetve főzzük.
  5. Hozzáadjuk a bort, és még 5 percig főzzük.
  6. Ráöntjük a paradicsompürét és a fűszereket. Közepes lángon tovább főzzük. Gyakran átkeverjük.
  7. Ételízesítős vízben kifőzzük a tésztát. Al dente!!! Olajat és külön sót ne tegyünk a vízbe!
  8. Amikor a tészta megfőtt, a szószt sem kell tovább főzni. A tésztát leszűrjük, de nem engedünk rá hideg vizet!
  9. A forró tésztára szedjük a szintén forró paradicsomszószt, és reszelt sajtot teszünk rá.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18851
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

A sonka elhagyható, ha valaki vega. Vagy rakhatunk bele gombát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik paradicsomos tészta-receptem...  A lényege a friss, igazi paradicsomos íz! Jó étvágyat hozzá!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?