Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olcsó milánói makaróni

Olcsó milánói makaróni
Olcsó milánói makaróni
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van az úgy néha, hogy az ember egy kis nosztalgiázásra vágyik, amit ezzel a remekbe szabott milánói makarónival tökéletesen el tud érni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a lereszelt fokhagymát.
  2. Erre jöhet a gombakonzerv, amit addig pirítunk, míg az esetleges leve el nem fő. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a kockára vágott gépsonkát is, és süssük picit át az egészet.
  3. Ennél a pontnál fűszerezzük meg a sonkás-gombás egyveleget, bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Majd öntsük hozzá a paradicsompürét és a ketchupot. Így rotyogtassuk még a milánóinkat egy kis ideig.
  4. Nincs is más dolgunk, mint az egészet főtt tésztára rákanalazni, rendesen megszórni trappista sajttal, és pár percre betenni mikróba, hogy a sajt jól ráolvadjon.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 515
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 4

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tészta, sonkás-gombás makaróni

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

880
napraforgó olaj 0.5 dl
gépsonka 20 dkg
gombakonzerv 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomszósz 40 dkg
ketchup 6 ek
trappista sajt 20 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tészta 50 dkg