Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne all'Arrabiata

Penne all'Arrabiata
Penne all'Arrabiata
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fél óra, és igazi itáliai ízek a tányéron, ráadásul fillérekből? Igen! Ez az "Arrabiata" a mérges-csípős paradicsomos szósz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is feltesszük a vizet forrni a tésztához.
  2. Egy lábasban a felaprított hagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és az erős paprikát, ez lehet természetesen friss chili paprika is, de a legegyszerűbb talán az erős pista. A mennyiség attól függ, mennyire bírjuk a csípőset. Én 3 teáskanálnyit adok hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szárított oregánót. Egy kevés citromhéjat reszelünk bele, és hozzáadjuk a friss bazsalikomot, ezektől lesz igazán friss és üde az ételünk. 20 percig főzzük alacsony lángon, közben néha kevergetjük.
  4. Ha a víz felforrt, teszünk bele egy evőkanál sót, és mehet bele a tészta. A csomagon jelzett ideig főzzük, majd leszűrjük, természetesen olajat nem adunk sem a vízhez, sem a kifőtt tésztához.
  5. Miután a szósz elkészült, hozzáadjuk a tésztát, és készen is vagyunk. Reszelt sajttal és egy pohár borral fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 818
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tádám

Mióta szakács: 2017.04.10.
2 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
penne 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 10 gerezd
passzírozott paradicsom 50 dkg
csípős paprikakrém 3 teáskanál
olívaolaj 2 ek
oregánó 0.5 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
bazsalikom 5 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint