r
Nosalty Logó

Spaghetti al mare

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Spaghetti al mare
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 660 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 2640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 98 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6219 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 660 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10241.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    5344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1084 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    5831 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24874 micro
  • Lut-zea
    3645 micro
Összesen 2640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    913 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a paradicsomszószt készítjük el, amihez olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát szeletelve vagy passzírozva, ki hogy kedveli.
  2. Egy perc múlva ráöntjük a friss paradicsomot héj nélkül, csak a kockára vágott húsát. Kis sütés után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot is, szintén kockára vágva, a levével együtt. Ezt az egészet lassú tűzön főzzük 40 percig.
  3. Az utolsó tíz percben belerakjuk a fűszereket: a sót, az őrölt színes borsot ízlés szerint. Cukrot is adunk hozzá, ha nem találjuk elég édeskésnek. Az utolsó percben adjuk hozzá a bazsalikomot.
  4. Menet közben, míg a szósz fő, a 20. perc tájékán felrakjuk a tészta főzővizét, amibe sót és olívaolajat rakunk. Amikor lobog a víz, belerakjuk a tésztát, és kedvünk szerinti állagúra főzzük.
  5. A tenger gyümölcsei következnek. Ezt ráérünk akkor megcsinálni, ha az előzőek készen vannak, mert ez már igazán gyors. Egy nagy serpenyőt használjunk, minél szélesebbet, hogy inkább süljön, és ne főjjön a tenger java. Ebbe a serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a felszeletelt fokhagymát.
  6. Egy perc múlva belerakjuk az előzőleg kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcseit, a garnélát és a kagylót is, és kb. 5 percig sütjük.
  7. Ráöntjük a fehérbort, nagy lángon hirtelen elpároljuk az alkoholt (kb. 2-3 perc).
  8. Rádobjuk a felaprított petrezselymet és egy perc múlva már kész is.
  9. Egy másik serpenyőben adagonként sütjük össze az egészet: egy adag tenger gyümölcse, 3-4 bő kanál paradicsomszósz, és egy főre való tészta a forró serpenyőbe, egy-két percig sütjük, és mehet is a tányérra.
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 121999
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 05.

Ajánló

A tenger gyümölcseit, garnélát, kagylót érdemes 3-4 órával előtte szobahőmérsékleten kiengedni, s minél jobban lecsöpögtetni, hogy kevesebb vizet engedjen, s akkor jobban tud sülni. Ha valaki csípősen szereti, akkor a saját adagjába tud csilit sütni ízlés szerint.  Amennyiben friss fűszerek vannak kéznél, vagy friss tenger gyümölcsei, természetesen azt kell használni!   Száraz fehér bort, vagy rozét ajánlunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a tenger gyümölcsei spagetti gyermekünk nagy kedvence. Ne ijedjen meg senki, kicsit bonyolultan tudtuk leírni,de valójában egyszerű elkészíteni! Azért szeretjük adagonként összesütni, mert így a tengeri finomság nem ázik szét a szószban, és a tésztát is jobban bevonja a paradicsom, ha így készül. Azt a kis plusz fáradtságot megéri!   

Hozzávalók

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!