Nosalty Logó

Spagetti rákkal és fehér szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spagetti rákkal és fehér szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3291 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 822 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6782.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1298 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3291 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, a rákot egy kicsit megpirítjuk.
  2. Salsa Alfredo (Alfredo szósz): a margarint az olívaolajjal összemelegítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldhagymát. Megfuttatjuk a margarinon a hagymákat, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, a borsot és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,és kb. 8-10 percig gyakori kevergetés mellett kis lángon főzzük. (Liszt nem kell hozzá, mivel a sajttól a szósz besűrűsödik.)
  3. A tésztát tányérra szedjük, rakunk rá a rákból, majd a salsával leöntjük.
  4. Rák helyett készíthetjük gépsonkával is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6762
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a rákos spagetti. Megkérdeztem spanyol barátnőimet, és ők a Salsa Alfredot ajánlották. Mivel egyszerű a szósz elkészítése, így én is kipróbáltam. Finom lett. (Sajnos nem tudtam jobb képet felrakni, de majd ha legközelebb elkészítem, javítom.)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek