Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti rákkal és fehér szósszal

Spagetti rákkal és fehér szósszal
Spagetti rákkal és fehér szósszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a rákos spagetti. Megkérdeztem spanyol barátnőimet, és ők a Salsa Alfredot ajánlották. Mivel egyszerű a szósz elkészítése, így én is kipróbáltam. Finom lett. (Sajnos nem tudtam jobb képet felrakni, de majd ha legközelebb elkészítem, javítom.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, a rákot egy kicsit megpirítjuk.
  2. Salsa Alfredo (Alfredo szósz): a margarint az olívaolajjal összemelegítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldhagymát. Megfuttatjuk a margarinon a hagymákat, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, a borsot és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és kb. 8-10 percig gyakori kevergetés mellett kis lángon főzzük. (Liszt nem kell hozzá, mivel a sajttól a szósz besűrűsödik.)
  3. A tésztát tányérra szedjük, rakunk rá a rákból, majd a salsával leöntjük.
  4. Rák helyett készíthetjük gépsonkával is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 452
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti garnélával és alfredo szósszal, garnelás spagetti, rákos spagetti alfredo szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
spagetti tészta 50 dkg
garnéla 25 dkg
margarin 3 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
zöldhagyma 1 db
főzőtejszín 4 dl
bors 1 kávéskanál
sajt 10 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint